Rosenqvist till Hockenheim

SPORTBLADET

”Banan är enkel”

Foto: www.felixracing.se.
Felix Rosenqvist.

En pallplats i premiären.

Nu väntar Hockenheim för Felix Rosenqvist.

Foto: www.felixracing.se.
Felix Rosenqvist.

Han och Jimmy Eriksson kör Formula 3 Euro Serie och i helgen väntar den andra deltävlingen, den körs tillsammans med DTM-premiären på klassiska Hockenheimring i Tyskland.

– Banan i sig är relativt enkel, så jag tror inte att det är någon direkt fördel att ha kört där innan på samma sätt som i exempelvis i Macau, på Silverstone och på Paul Ricard, säger Felix Rosenqvist på sin hemsida.

Han kör för det tyska teamet Mücke Motorsprot där förare som Sebastian Vettel, Sebastien Buemi och Christian Klien tidigare kört och säsongen inleddes fint med en pallplats i de första tre racen och han är femma totalt.

– Jag har aldrig tvivlat på min egen talang, och jag jobbar alltid så mycket jag kan med att förbättra min egen körning efter varje gång jag varit i bilen. Om det sedan, tillsammans med mitt jobb med teamet, räcker eller inte – det får man helt enkelt vänta och se till varje race.

– Jag anser att om jag och teamet är på topp så är vi snabbast, så det var inte direkt någon överraskning att det gick bra enligt mig. ”Hoppas på det bästa, var beredd på det värsta.”

Har en teori

Totalt är det 27 race i serien, tre race per helg och efter den första helgen är Felix Rosenqvist positiv:

– Vi fick en bra start på säsongen. Jag lärde mig hur jag skulle anpassa min körning för att konservera däcken så länge som möjligt, och jag tror att det hade kunnat gå ännu bättre om vi hade sluppit vissa småproblem som blir väldigt kostsamma i den här konkurrensen.

– Vi hittade inte riktigt rätt under kvalet, men jag har en teori om hur vi ska komma till rätta med det och vi bör vara starkare där under resten av säsongen.

Kvalet körs under fredagen, två race (varav ett sprintrace) på lördagen och sedan avslutas det med ytterligare ett längre lopp under 40 minuter på söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport