Veckans motorlista

SPORTBLADET

...med Anna Andersson

1 PASCAL TERRY

?Den franske MC-föraren dog av en hjärtattack under Dakarrallyt, men enligt polisen i Argentina hade hans liv kunnat räddas. Hans nödrop hörsammades inte av organisationen och det tog för lång tid innan räddningsaktionen startade. 49-åringen avled under natten mellan söndag och måndag, men den lokala polisen fick meddelandet om hans försvinnande på måndagskvällen. Då hade han varit försvunnen i över ett dygn.

2 PATRIK SANDELL

?Den förre juniorvärldsmästaren har skrivit kontrakt med Red Bull Rally Team. Han och Emil Axelsson ska köra hela PWRC-säsongen för teamet. De ska köra en Skoda Fabia Super 2000 och den första tävlingen är Norges VM-rally 11-15 februari.

3 PATRIK FLODIN

?Tillsammans med kartläsare Göran Bergsten ska han köra hela GrN-VM för det ryska teamet URT. De samarbetade i finalen av det ryska rallymästerskapet och i Rally Wales. Bilen är en Subaru N14 och parterna ska arbeta tillsammans hela säsongen.

4 FELIPE MASSA

?Han ska inviga årets nya Ferrari. Bilen presenteras på internet den 12 januari och i samband med det ska han testa bilen på stallets hemmabana Fiorano.

5 ROSS BRAWN

?Om Honda hittar en finansiär lovar Ferrari att leverera motorer.

– De har frågat oss och vi har sagt ja, det är allt, säger en talesman för Ferrari till motorsporttotal.

6 FOTA

?F1-teamen har bestämt sig för att ytterligare sänka kostnaderna. I veckan bestämde de sig för att minska antalet aerodynamiktester redan i år, det blir billigare växellådor de kommande åren och de ska hålla i sex lopp, priset får inte överstiga 1,5 miljoner Euro.

7 LOLLIPOP

?Ferraris elektroniska lollipop gör comeback 2009, skriver autosport.com. En talesman säger att systemet har förbättrats efter missen under Singapores GP och ska testas snart igen.

8 SEBASTIEN BUEMI

Den 20-årige schweizaren är klar för Toro Rosso 2009, men vem som blir hans kollega är inte klart. Enligt stallet ska det vara klart ”någon gång före säsongsstarten”, den 29 mars.

9 FERNANDO ALONSO

?Har problem. Renaults nya bil klarade inte FIAs kraschtest, skriver autosport.com. Det nya chassit klarade inte två av tre kraschtester, det ska handla om både frontpartiet och sidan på bilen och nu måste den genomgå flera förändringar.

10 KIMI RÄIKKÖNEN

?Både han och Mika Häkkinen ställer upp i ”Arctic Lappland Rallye”, premiären i det finländska rallymästerskapet.

ARTIKELN HANDLAR OM