”Jag är inte nya Henry”

Av: Stefan Persson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Walcott vill inte jämföras med Arsenallegendaren

Foto: AP

Efter VM-kvalssuccén råder det Theo Walcott-feber i England.

Och redan nu börjar 19-åringen jämföras med Arsenallegendaren Thierry Henry.

– Jag har en bit kvar dit, säger Walcott själv.

Foto: AP
Succéspelare Theo Walcotts framgång i landslaget har gjort att han nu jämförs med före detta Arsenalspelaren Thierry Henry.

Förra säsongen var han talangen som inte riktigt blommade ut. I år har Theo Walcott fått sitt stora genombrott och de tre målen borta mot Kroatien i förra veckan är redan en klassiker i engelsk fotbollshistoria.

– Det är inte många som gör hat trick på internationell nivå, men det var en fantastisk kväll för mig, min familj och för England, säger Walcott till The Sun.

Högre förväntningar

Med framgången ökar också kraven och förväntningarna. Trots att Walcott blivit helt ordinarie först i år, finns det experter som redan börjar jämföra honom med Thierry Henry.

– Jag vet att jämförelserna kommer att komma, jag spelar ju i hans gamla tröja med nummer 14. Men han var 22 år gammal när han kom till Arsenal. Jag har en bit kvar dit, säger Walcott.

– Många talar också om press, men jag har klarat mig bra hittills. Jag har haft press på mig sedan jag var liten.

Undviker media

Engelska tidningar skrev spaltmeter om Walcott både i förra veckan och under helgen. Men 19-åringen försöker undvika att läsa allt som skrivs om honom.

– Jag har inte sett eller läst någonting. Jag tror att mina föräldrar har gjort det, men jag har försökt fly undan allt som har skrivits. Jag försöker stå med båda fötterna på jorden, säger han.

Walcotts succé i landslaget kommer nu göra att han blir ännu nyttigare för Arsenal. Det tror klubbens manager Arsène Wenger.

”Rätt attityd”

– Theo kom tillbaka med mer självförtroende. Han har talangen och han har rätt attityd. Nu måste han tro på sig själv. Och det som hände i Kroatien kan bara förbättra hans självförtroende, säger Wenger till The Sun.

Publicerad: