Epoken Masarna är över

Publicerad:
Uppdaterad:

Indianerna till slutspel

Masarna från Avesta är inte längre ett elitserielag i speedway. Masarna förlorade hemma mot Dackarna samtidigt som Smederna vann hemma mot Hammarby.

I kampen om den sista slutspelsplatsen blev Indianerna vinnare trots storförlust.

Masarna åkte ur.
Foto: PRESSENS BILD
Masarna åkte ur.

Masarna har under de senaste nio säsongerna kört i högsta serien i speedway, krönt med SM-guld år 2000. Men nu får klubben börja om i allsvenskan. Regerande mästarna Dackarna vann med 52–43 trots att Hans Andersen inte kom till start.

– Den här matchen sammanfattade hela säsongen på ett bra sätt. Vi hade problem med våra motorer och det var inte alla i laget som levererade poäng, sade Masarnas Leigh Adams som med största sannolikhet lämnar klubben.

– På sikt kanske det är bra för klubben att börja om i en lägre serie, fortsatte han.

Smederna tog nödvändig seger

Samtidigt som Masarna förlorade vann Smederna hemma mot Hammarby med 49–47. Wieslaw Jagus säkrade segern genom att komma tvåa i sista heatet. Smederna slutade därmed på 13 poäng i tabellen, två mer än Masarna. En seger som dock kan komma att bli omdiskuterad. Detta eftersom domaren stoppade ett lopp sedan Krzysztof Buczkowski fallit. Matej Zagar blev därefter utesluten.

– Det var domarens helt felaktiga beslut att utesluta Matej Zagar när Hammarby har en klar femetta på gång, som berövade oss segern. Är det någon som ska bort från elitserien så är det han, säger säger Hammarbys ordförande Tommy Cederlund i ett pressmeddelande.

Kampen om den sista slutspelsplatsen stod mellan Indianerna och Västervik. Indianerna hade två poäng upp inför sista omgången och det räckte eftersom båda lagen förlorade. Indianerna fick se sig rejält frånåkta, Vetlanda vann med 60–36.

– Första gången jag tyckt det var roligt att Piraterna vann en match, sade Indianernas veteran Henrik Gustafsson.

– Slutspel blir tufft men nu början vi om på noll och vi vet att vi är väldigt starka på hemmaplan. För att vi ska kunna lyckas gäller det också att vi åker någorlunda jämnt på bortaplan, fortsatte han.

Vice mästarna borta

Förra årets silvermedaljörer Västervik hade tagit Indianernas slutspelsplats vid seger hemma mot Piraterna. Men Västerviks lag var för ojämnt. Bara Tomasz Gollob och Bjarne Pedersen levererade poäng i den omfattning som kan krävas och Piraterna vann matchen med 51–45.

Redan klara seriesegrarna Lejonen besegrade Rospiggarna med 58–38.

TT/Sportbladet.se

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN