Så var Sverige-Ungern

Läs direktrapporten från Råsunda

Ödesmatch redan i första hemmamatchen i VM-kvalet.

Sportbladet.se:s Marcus Leifby följde Blågult – från uppvärmning till efter presskonferensen.

Här är rapporten från Sverige–Ungern (2–1).

SLUT, SVERIGE-UNGERN 2-1. Tackar, tackar. Sverige vinner och gör väl det rättvist trots att det såg riktigt risigt ut stundtals. Särskilt i första halvlek som kan vara en av de sämsta Sverige gjort sedan... Albanien borta i lördags?

Men strunt samma. I andra kommer Sverige ut med lite mer kraft och får det där viktiga 1-0-målet. Det blir ju helt förlösande. Källström får göra det och det smakar väl mumma det. Perfekt avslut med pannan på ett perfekt inlägg från Henke.

Och sen kommer 2-0, inte långt efter. Och vilket mål han gör, Samuel Holmén. Han rycker i från två försvarare och dundrar in bollen i bortre. Ett klassmål som vi snart ska prata mer om med Holmén själv.

Seger, tre otroligt viktiga poäng, och vi är med i leken. Vi är verkligen med i leken. Men, om vi ska lämna kvar några frågetecken som ni kan klura på, eller som Lagerbäck ska klura på, till Portugal-matchen i oktober så är det väl det här 3-5-2-systemet.

Det funkar väl inte klockrent i dag? Långt i från skulle jag vilja säga. Anfallsspelet var väl okej, och försvarsspelet funkade väl också rätt okej, men okej... det räcker inte. Det räcker mot Ungern, det räcker definitivt mot Malta, men det räcker fasen inte mot Danmark och Portugal.

Även om Sverige inte hade spelat så här offensivt mot till exempel Portugal så tror jag att systemet i sig ställer till det lite för mycket för spelarna så att även med en mer försvarsinriktad utgångsposition (framförallt för yttrarna) så blir det för rörigt för att det ska bli säkert. Tänk när Ronaldo, Quaresma, Nani och allt vad de heter i Portugals lag sätter fart mot den här backlinjen... Nja, där behöver vi upp ett par snäpp. Minst.

Men nog om det. Det tar vi i oktober. Nu gottar vi oss åt den här segern ett tag. Vi är med i gruppen, vi är definitivt med i gruppen!

Återkommer om en stund med fler kommentarer från spelarna och kanske en och annan sågning från någon folkkär expert, vad vet jag.

Tack alla som föjde med i kväll, jag vet att ni var många. Jag ber om ursäkt för teknikstrulet men hänvisar alla sådana klagomål till Erik Niva som följde Kroatien-England via någon asiatisk piratsajt...

Vi hörs i igen, om inte tidigare, så i oktober. Ta hand om er. Hej!

91 Ungern reducerar... 2-1!! Men bara tre sekunder senare blåser domaren av matchen. Puh... De där tuvorna började förflytta sig mot pressläktaren.

Det är klart. Vi vinner! 2-1! VM-drömmer lever...

90 Uppe på 90 exakt... där. Ungern får en hörna.

88 Skönt. Två minuter kvar. Sen kan man gå in i värmen igen och gotta sig åt tre poäng. Portugal kommer hit i oktober och med den här segern, och det skitvädret som vi förmodligen kommer att kunna bjuda på det, ja då vet i fasen om vi inte kan skaka om portugiserna ordentligt... Ni minns väl Spanien i EM-kvalet senast?

88 Sebastian Larsson utses till matchens lirare. Ett klokt val.

86 Lite stul med uppkopplingen här nu. Det är väl de ungerska journalisterna som kopplat upp sig för att skicka hem Erwin Koemans dödsruna till Budapest. Fortfarande 2-0 till Sverige och läget är huuuur lugnt som helst...

79 Ungern gör ett byte och Sverige förbereder ett. Markus Rosenberg ska in. José Mourinho kanske har sms:at Lagerbäck nu och sagt ”come on, Larrrs, bring Zlatan of the pitch and I will pay your trip to Como and tell Clooney to come over for a grogg”... Japp, Zlatan lämnar planen.

77 Sverige bevakar nu. Kontrollerar och försöker med det där som borde vara helt omöjligt men som alla fotbollsspelare i hela världen ändå försöker med när man leder... att få tiden att gå snabbare än vanligt. Nästa lag som kommer på hur man gör blir världsmästare...

74 Niva är inne på att Allbäck avgjorde någon kvalmatch i början av 2000-talet. Tror det var mot Moldavien. Kan säkert ligga något i det. Zlatan gjorde ju också mål ganska direkt när han fick chansen bland de stora grabbarna. Mer specifik än så kan jag inte bli, jag har ju en match att rapportera i från.

72 Samuel Holmén spelar vårdat på vänsterkanten. Får boll, håller i, vänder upp, spelar hem och fixar en frispark. När hände det senast, att en debutant (för det får vi väl kalla honom, det här är första tävlingslandskampen) gick in och gjorde mål och avgjorde en kvalmatch? Hjälp mig nu...

71 Ungern tillåts rulla lite boll nu och det kan vi väl stå ut med. Sverige har kontroll över händelserna på planen. Full koll. 28 177 pers här i kväll som, förstås, buar när publiksiffran avslöjas...

69 Och nu börjar fler och fler krypa ner bredvid Niva för att följa Kroatien-England i stället... Nja, en sanning med vissa brister. Men jag börjar snegla lite över hans axel i alla fall. Erwin Koeman agerar, gör ett byte. Det räcker inte, inte i kväll mr Koeman. För vi ska till VM... eller i alla fall skaffa oss ett hyfsat läge.

67 Nu ska det väl vara klart, eller vad säger ni? Finns inte en möjlighet att Sverige tappar 2-0 hemma mot Ungern när man är i det läget man är... Tappar vi det här till 2-2 ska jag äta upp varenda tuva där nere på Råsunda-mattan. I natt. Allihopa. Utan att dricka en droppe vatten. Japp.

65 Och 2-0 Sverige!!! Och vem slår till... Jo, Samuel Holmén förstås! Det är Henke som tofflar in bollen i straffområdet, ja han tofflar in den, inspelet ser misslyckat ut men bollen når fram till Holmén som tar emot och rycker i från sin försvarare och dunkar in 2-0. Han dunkar in 2-0! Så jäkla starkt... och nu har vi tydligen en till i landslaget som kan rycka och bomba. Vilken debut han gör, Holmén!! Grymt...

63 Flera ungerska spelare uppe och rör på sig nu. Även Max, Stoor och Rosenberg uppe och lunkar runt. Eller Rosenberg rör inte på sig så mycket...

60 Halvtimmen kvar nu och betydligt piggare svenskt spel. Betydligt piggare även på läktaren där det råder optimism helt plötsligt. Under pausvilan var det lika muntert och positivt här som i Palme-rummet i polishuset på Kungsholmen...

55 1-0 Sverige!!! Yes.. Fan vad skönt. Kim ”Kungen” Källström. Tre mot tre, Källström hittar ut till Larsson. Bollen ser lite halvdålig ut men Larsson slår in den och inlägget är perfekt. Källström möter med pannan och 1-0. Tack för den! Och Kim Källström får göra det. Helt rätt kille, han har varit bäst av samtliga svenskar sett över de tre senaste matcherna och en av de bästa i dag vilket inte varit så svårt så här långt.

51 Jätteläge för Sverige!! Daniel Majstorovic (!!!) når högst på ett inlägg och får på en kalasträff med pannan. Ungerns målvakt Babos gör en super-räddning ut till hörna. På den kommer Zlatan och möter med pannan men bollen går rätt på Babos. Maesto... Ajaj, synd. Han var nära att avgöra även mot Albanien men då, precis som nu, gjorde målvakten sin livs räddning. Typiskt. Är det en sådan kväll?

50 Sverige har ett kontringsläge men det stannar upp och Källström vänder hemåt.

48 Nytt avslut, på nytt är det Ungern som tar det. Dárdai skjuter, Isak räddar. Torghelle har inte bytt shorts utan är fortfarande matchens skitgris så här långt.

47 Kaotiskt i Sveriges straffområde när Torghandlaren... Torghelle helt plötsligt får bollen helt ren. Han släpper till Gera som tar avslut. Isaksson räddar.

46 Hörnan nickas bort...

46 Andra halvlek igång. Hörna direkt för Sverige.

PAUS Kroatien-England 0-0 meddelar Niva. Finland, med Stuart Baxter, leder mot Tyskland hemma med 3-2. Daniel Sjölund, DIF, har gjort 3-2-målet.

PAUS Spelarna på väg in... Och nu får vi be en bön för lite Zlatan-magi som...

Bomben eller Knocken .

Härliga Ungern-minnen. Snälla, ge oss ett till. Ett bra.

PAUS Lite mer underhållning i pausen (vi bjöds ju inte på så mycket under första halvlek)... Ungerns coack, Erwin Koeman, är ju en riktig hårding, det vet vi. Men han har även en mer humoristisk sida som han har visat upp. Till skillnad från andra förbundskaptener då...

Kolla bara in den här...

PAUS Vi hinner sticka emellan med en läsarfråga... Petter mejlar och undrar ”Har inte TV8 och undrar egentligen bara om Ungerns målvakt har gråa mysbyxor”...

Det har han inte i kväll men frågan är befogad. Ni kanske minns Király Gábor, den ungerske målvakten som alltid spelade i gråa mysbyxor. Han står inte i kväll och sitter, enligt uppgift, på ett kontrakt med Burnley – som klubben hemskt gärna skulle vilja lägga till handlingarna så snart det bara går.

Karriären går mot slutet alltså för ”buss-chauffören”...

45 Paus och det busvisslas och buas när domaren visslar för halvtid. Och det är väl bara att hålla med, det här var ingen bra halvlek...

... nej, det här var ingen bra halvlek alls. Sverige har visserligen skapat ett par chanser men mest halvchanser och det är svårt att komma någonstans.

Zlatan har sett ganska blek ut, Henke har inte kommit någonstans och den enda som egentligen skapat något är Kim Källström. Dessutom ser det ganska, nej det ser jäkligt svajjigt ut bakåt... Andreas Isaksson har haft ett par tveksamma ingripande och Mellberg, Hansson och Co ser skakiga ut. Självförtroendet i det här landslaget som spelar i kväll är inte på topp, det märks tydligt.

Sverige försöker, försöker och försöker ta sig runt på kanterna och emellanåt också hitta upp till Zlatan och Henke med långbollar men... farten saknas på kanterna och långbollarna blir allt som oftast plockpotatis för de ungerska försvararna.

En halvlek kvar och vi behöver bannemej ett mål. Ett mål som kanske gör att det lossnar lite, ett mål som definitivt är nödvändigt om VM i Sydafrika inte ska bli ett ”soff-mästerskap”...

Vi får se vad mr Lagerbäck hittar på i paus. Viktor Elm in? Nja... Max von Schlebrügge då? Mjeaeee.... In med Rosenberg för fasen. En het Rosenberg som kan löpa sönder den här köttmuren. Eller varför inte Markus Berg?

43 Hörna Ungern. Busvisslas lite runt om på Råsunda nu. Hörnan bli farlig flera gånger om när först Isaksson och sedan Zlatan inte får undan bollen. Herregud! Vad sysslar Sverige med nu? Samuel Holmén fläker ut bollen till en ny hörna som Sverige tillslut, efter visst besvär, får undan...

40 Ny farlig ungersk chans. Isaksson tvingas rädda till hörna. Hörnan blir inte så farlig förutom att Zlatan väljer att axla undan bollen i eget straffområde. Kallt gjort. Inte många centimeter från att bli en hands och en straff där...

38 Zlatan varnas för något som jag inte riktigt uppfattar. Inte kollega Kristoffer heller. Han för statistik över hur många långbollar Sverige slår, hur många som går rätt och hur många som går fel. Niva kan inte heller hjälpa mig att reda ut det. Han har fullt upp med Kroatien-England...

36 Lite bättre svenskt spel nu men återigen, Ungerns kontringar och vår trebackslinje... Den ekvationen, den kan sluta med 0-1...

35 Sverige har ett bra frisparksläge till vänster, ute vid straffområdeshörnet men latan drar den rätt i muren utan att, ser det ut som, har någon speciell plan med vad han ska göra med frisparken.

30 Publiken försöker få igång Sverige och skanderar ”Sverige, Sverige” och så lite klapp-klapp-klapp på det. Bättre än burop i det här läget.

26 Bra läge för Ungern efter en snabb kontring. Tror det är Huszti som tar avslut men är inte riktigt säker. Har lite teknikstrul ovanpå allt som händer här. Hur som helst, Isaksson får göra en riktigt bra räddning. Väljer att boxa bort bollen som är snor-hal. Fasen, Ungern känns farliga. Och Sveriges trebackslinje stabbiga. Se upp!

23 Zlatan ligger ner efter att ha blivit hårt tagen av två ungrare. Han drällde dock lite med bollen Zlatan. Och Ungern backar inte, det såg vi inte minst mot Danmark där det small ordentligt ett par gånger. Zlatan uppe igen nu.

20 Så ja. Ett riktigt bra svenskt läge. Återigen Kim Källström. Babos räddar dock till hörna. Det är Holmén som hittar upp till Zlatan som förlänger direkt till Källström som hamnar lite ur vinkel till vänster i straffområdet. Men han går på avslut, får träff den här gången, och träffar mål. Lite intentioner i alla fall, som man brukar säga.

16 Sverige försöker rulla upp boll via Daniel Andersson och Sebastian Larsson men misslyckas. Det här ser inte alls bra ut men det är ju mycket kvar att jobba på. Och sen har vi ju Zlatan, Puskas är ju borta från fotbollen sedan länge... Gud välsigne honom!

16 Frispark Ungern från, tja 15 meter utanför straffområdet... Och ja, det är inget dumt försök alls. Såg inte vem som sköt men jag är säker på att det var en ungrare. En bit över Isakssons ribba. Pust och stånk. Matchen har inte riktigt satt sig än. Mycket slarv från svensk sida. Tror inte vi har haft fem passningar inom laget så här långt.

15 Kvarten spelad och det är minst lika mycket Ungern så här långt. Kom nyss i en vass kontring. Geras inlägg nickades dock bort. Petter Hansson försöker nå Henke, återigen med en lång boll... Det mumlas här nu, på läktaren...

12 Lagerbäck uppe och gormar lite. Tyckte han skrek på Petter. Vad han skrek är mer oklart men kanske ”skärp till dig lite nu, upp på tå”... Isaksson har haft två fruktansvärda ”incidenter” (man får kalla det så när man snackar om Isakssons spel med fötterna) och Råsunda-publiken har oj:at sig...

11 Så där, nu kan man även se hur det ser ut på Råsunda via den där Leifby Live-länken uppe till höger. Inte mycket att titta på men om någon nu mot förmodan vill, så varsågoda.

8 Lagerbäck är faktiskt uppe från bänken. Efter åtta minuter. Han skakar lite på huvudet innan han går och sätter sig igen.

6 Plockas undan. Mycket spel på mittplan nu. Inget ordnat alls från något av lagen. Bollen var runt som en flipperkula och ingen, och då menar jag ingen, får tag på den, får bollen under kontroll.

Det är sex, sju stycken som försöker och Petter Hansson är nära att ställa till det ordentligt... Och nu Isak... som skickar upp en boll rätt i gapet, till den smutsgrisen Torghelle. Skärpning nu Sverige... ser ängsligt ut...

5 Hörna Ungern.

4 Kanonläge för Kim!! Men hans höger... hmmm... Petter Hansson slår en lång boll, Henke skarvar och Kim kommer perfekt i djupet och är i princip helt ren med Babos och laddar för skott... tyvärr med högern. Träffar i marken och bollen får ingen fart alls. Järnspikar.

2 Ungerns anfallare, deras enda i 4-5-1-uppställningen, Torghelle... Han har redan lyckats smutsa ner sig fullständigt. Ser ut som han grävt en skyttegrav med bara händerna. Ungern spelar i helvitt, förutom Torghelle då, och Sverige i guld, som vanligt.

1 Första anfallet är ungerskt. Inlägg från höger som nickas undan. Spel på ungersk planhalva nu och svensk frispark. Källström slår den lågt och den skarvas ut till inspark.

1 Holmén förste svensk att röra boll. Positivt.

20.15 Det är dags. Nu kör vi. Sverige ställer sig i en ring och peppar upp ett sista snäpp. Henke springer ut och lämnar sina blommor. Sydafrika eller inte? Tre poäng i så fall, tack.

20.14 Ungerns startelva ska ni förstås få. Erwin Koeman väljer att ställa upp med:

László – László, László, László – László, László, László... skämt å sido.

Här kommer den:

Babos – Szelesi, Vanczak, Juhasz, Bodor – Gera, Vadocz, Hajnal, Dardai, Huszti – Torghelle.

Ja, jag vet... Jag glömde några ´ tecken men jag hade bråttom. Så här får ni några ´´´´´´´´´´som ni kan placera ut där det känns rätt.

20.10 Då börjar det bli dags. En tysk som dömer i kväll, bara så ni vet. Spelarna vandrar in på Råsunda som fullständigt dryper i fukt. Ösregnar här. Dags för lite nationalsånger och det vanliga drabblet. Lite hyllningar, utdelning av blommor och diplom...

Henke hyllas, med blommor, för sina 100 landskamper. Det här blir hans 101:a. Och är det någon som är värd att hyllas så är det väl Henke.

20.03 Det var längesedan Sverige var så här illa ute, så här utsatt och pressat, i ett kvalspel. Någon mumlade om Slovakien-matchen 2001, i VM-kvalet, och det kan väl stämma.

Sverige hade spelat 1-1 mot Turkiet hemma och 0-0 mot Slovakien i Bratislava. Då gnyddes det en hel del. Men Lagerbäck och Söderberg fick igång laget, vann sju raka matcher, tog Sverige till VM och klarade sig helskinnade ur den fällan.

Hur blir det i kväll då? Vad är det som väntar här om tio minuter?

Tja... Ungern lär backa hem, inget snack om saken. Täthet är nog nyckeln för att ta poäng här på Råsunda i kväll. Och Erwin är inte dum, han såg vilka problem Sverige hade mot Albanien som backade hem och ställde upp ett handbollsförsvar.

Sverige måste få fart på både boll och löpningar i kväll för att förvandla den ungerska köttmuren till en omkringflytande, tunn och svagt kryddad gulasch-soppa. Jag sitter och räknar med lite fler långbollar. Att Sverige – givetvis beroende på hur Ungern väljer att spela försvarspel, var man väljer att börja pressa Sverige – kan ta till lite fler längre bollar upp mot Zlatan och Henke. Som då, förstås, måste ha alternativ. Kim Källström ska fiska andrabollar och jag tror vi kan räkna med en hel del avslut från Kim i kväll.

En annan intressant snackis... Hur kommer publiken här, runt 30 000 skulle jag tippa på, att reagera om Sverige inte får hål på Ungern? Om spelet inte funkar? Och hur reagerar spelarna om 30 000 börjar bua... Rätt mycket snack om det i går på den sista presskonferensen och enligt Micke Nilsson så är spelarna förberedda på att det kan bli lite motigt i kväll på Råsunda.

Men Sverige ska inte påverkas av det. Det handlar om att vinna, inte att spela vacker fotboll mumlade Källström.

20.00 Kolla in Niva... Han har satt sig tillrätta för att kolla Kroatien-England. Trist för honom att man inte får dricka öl på pressläktaren.

Men popcorn är väl okej?

19.52 Jag undrar om inte Lars Lagerbäck har drömt lite orangea mardrömmar i natt... om trätofflor, tulpaner, jointar, Rembrandt, Cornelis Vreeswijk och fan och hans moster.

Nu har han rök morötter igen, den där Leifby, tänker ni säkert. Det är ju Ungern vi möter, inte Holland... Nepp. Eller jo, det är klart vi möter Ungern men vi ska inte glömma bort Holland, för ni vet, Erwin Koeman, han är holländare han... och holländska förbundskaptener, det är ångest det för Lagerbäck.

Under 2000-talet har Sverige och Gråskallen stött på inte mindre än sex holländska förbundskaptener – med fem olika lag – utan att ta en enda skalp.

Jo, det är sant.

I tur och ordning handlar det om:

0-0 mot Albanien i Tirana. Förbundskapten: Ari Haan.

0-2 mot Ryssland i EM med Guus Hiddink vid rodret.

I VM i Tyskland lyckades Leo Beenhakker läsa sönder Sverige (trots att Lagerbäck var nöjd med spelet) och få med sig 0-0 med sitt Trinidad och Tobago.

2005 spelade Sverige 2-2 mot Sydkorea i Seoul. Dick Advocaat basade för sydkoreanerna. Samma år spelade Sverige 0-0 mot Sydkorea igen – då med Jo Bonfrere som förbundskapten.

I Portugal-EM tog Lagerbäck Sverige till ett straffsparksavgörande i kvartsfinalen mot Holland men föll med 4-5. Än en gång var det Dick Advocaat som spökade.

Efter EM tog Marco van Basten över Holland och åkte till Stockholm och spelade 2-2 i en träningslandskamp.

Får vi lägga till Erwin Koeman på den här listan lite senare i kväll?

19.49 Drygt halvtimmen kvar till kick-off. Och ni ska förstås få startelvan om ni nu inte tagit reda på den redan... Sverige ställer upp med:

Andreas Isaksson – Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Petter Hansson – Mikael Nilsson, Daniel Andersson, Sebastian Larsson, Kim Källström, Samuel Holmén – Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic.

Avbytare: Johan Wiland, Fredrik Stoor, Oscar Wendt, Max von Schlebrügge, Viktor Elm, Markus Rosenberg, Marcus Berg.

På läktaren: Eddie Gustafsson, Andreas Granqvist, Behrang Safari, Marcus Leifby med flera...

19.40 Zlatan värmer upp med Kim Källström, Micke Nilsson, Henke Larsson och Samuel Holmén... Holmén ja, han får ju chansen i kväll och det kan man ju tycka vad man vill om. Och att han värmer upp med Zlatan, vad betyder det? Är Zlatan en bra ”peppare”?

Jag tycker väl det är ett bättre alternativ än Oscar Wendt med tanke på hur det såg ut i Tirana. Ett bättre alternativ och framförallt ett mer offensivt alternativ.

Lagerbäck sänder signaler om att här ska det gå undan i kväll, och Sverige ska framåt.

Den här landskampen blir Holméns första ”riktiga” landskamp. USA-turné i all ära men det där är ingenting mot vad som väntar här i kväll. Och ärligt talat så tycker jag att det är tufft gjort av Lagerbäck att slänga in Holmén i en sådan här match.

Sverige måste vinna, står inpressade i ett hörn, och så gör man en ändring i startelvan... Holmén in, alla ögon riktas på honom och skulle det nu inte gå vägen riktigt så kan ett självförtroende ryka all världens väg i kväll.

Håller en tumme för Samuel som, om jag inte minns helt fel, missade ett flyg under USA-resan och kom för sent till samlingen.

Han är i alla fall här i kväll. I tid.

19.38 Spelarna är inne och värmer upp och det behövs verkligen i kväll. Råsunda och Solna är blött, grått, trist, ångestfyllt och blåsigt... Det tog två hundradelar för mig att konstatera att jag hade tagit på mig för lite kläder när jag stack hemifrån för en stund sedan.

Men vad fasen, är det VM-kvalhöst så är det. Det hör till att frysa lite om... lite överallt.

19.29 Mmm, finns en liten risk för att sportbladet.se:s Marcus Leifby och Sportbladets och Sportmagasinets Erik Niva börjar slugga på pressläktaren under kvällen. Jag, live-rapportör och live-bloggare som jag är, behöver ju en hel del bandbredd för att få hem händelserna på Råsunda till er. Det kan handla om att Zlatan bombar igen mot Ungern, att Lasse Lagerbäck slänger in en fet paj eller att Zoltan Gera visar rumpan... men nu är rapporteringen hotad.

Erik Niva tänker försöka se Kroatien-England via någon slags stream. Plus någon match till som intresserar honom, typ Slovenien-Slovakien... och det kan, jag säger KAN, innbära problem för mig eftersom uppkopplingen här på Råsunda är svajjig.

Och blir det problem för mig – blir det tomt i bloggen hos er.

mejla mr Niva här och be honom lägga ner sina planer på att ta över internet.

Eller, för den delen, om ni springer på honom... ryck kabeln!

WANTED – DEAD OR WITHOUT INTERNET!!!

19.14 Har suttit och fikat en stund nu med Erik Niva, Sportbladets okrönte fotbollsorakel, och Chris Härenstam, fotbollskommentator på SVT.

Båda är övertygade om att Sverige vinner här i kväll. ”Kan inte tänka mig något annat, 2-0 till Sverige” vräker Niva ur sig på sin störtsköna norrlandsdialekt. 1-1 säger jag. Vad säger ni?

19.10 Det här är en ödesmatch. Punkt slut. Vinn eller förs... eller sluta dröm om ett VM-slutspel i Sydafrika 2010.

Allt annat än fyra poäng efter de två inledande VM-kvalmatcherna är ett fiasko och det utgångsläget blir inte att leka med eftersom bara ett lag är direktkvalificerat (ettan) och Portugal och Danmark simmar runt som hajar i samma grupp som Sverige.

Kim Källström har helt rätt när han pratar om att man måste... nej, att man MÅSTE vinna hemmamatcherna i kvalspelet för att ta sig vidare. I kväll gäller det. Vinn eller...

19.09 Sverige-Ungern, Råsunda, 20.15. Det räcker med att spela upp det här tror jag...

Marcus Leifby, 30, född och uppvuxen i Älmhult, Småland, och kom till Sportbladet sommaren 2006 efter studier i Ljungskile.

Meriter: Har punktmarkerat landslaget sedan 2007 och följde hela EM-slutspelet på plats i Schweiz och Österrike. Rapporterar direkt från landslagets träningar, presskonferenser och matcher på plats. Och kanske lite till.

Egen karriär: Torpedforward med hockeyfrilla och CCM-hjälm i Diö Goif i början på 90-talet. Ettrig ytterback i Älmhults IF och Kållereds SK i div 3 under 2000-talet. Skorna på hyllan sedan två år.

Favoritlag: Roma, Tingsryds AIF.

Synpunkter? Åsikter? Mejla Marcus!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.