Varnar för Chelsea

SPORTBLADET

Giggs: De är hungriga

Manchester United är mästare. Men får se upp för Chelsea om man ska fortsätta med att ståta högst på den engelska tronen, enligt veteranen Ryan Giggs.

– De är hungriga, säger han i en intervju med Sky sports.

Foto: Ryan Giggs, Manchester United.

Som regerande mästare i både Champions League och Premier League är Manchester United många experters förhandsfavoriter till att vinna hemma i England igen. Men det blev bara 1–1 hemma mot Newcastle, samtidigt som Chelsea – som inte vann någon titel senaste säsongen – vann stort (4–0) hemma mot Portsmouth.

Viljan viktig

Giggs förklarar Chelseas succéstart i intervjun med Sky sports:

– Du är hungrig och beslutsam, och du vill vinna. Så enkelt är det, säger Giggs i intervjun.

Han har receptet för hur Manchester United ska hänga på tåget och inte tappa mark i början av ligaspelet.

– Vi måste matcha deras beslutsamhet, deras hunger och deras lust (att vinna).

”Vi har bra spelare”

Giggs säger till Sky sports att förutsättningarna finns hos Man U och att man inte alls är mätta än, trots att det inte såg så bra ut i premiärhelgen.

– Vi har har spelare i klubben som har smakat på succé de senaste åren och vill ha mer.

Det syntes dock inte i premiären. Något Giggs är medveten om.

– Vi är alla missnöjda att vi inte vann. Precis som alla lag vill vi börja med en vinst, men vi gjorde ändå en okej match.

Vet inget om nyförvärv

Manchester United saknar skadade Carlos Tevez och Cristiano Ronaldo. Värvningen av Dimitar Berbatov från Tottenham har – i skrivande stund – inte blivit av och Giggs säger sig inte veta något om hur status är i affären eller om den ens blir av.

– Klubben sammankopplas alltid med en massa spelare och vi som spelar i laget är alltid sist att få veta hur det ligger till.