Nu går Terry till motattack

SPORTBLADET

Angriper Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson har hackat på Chelsea under sommaren.

Nu ger landslagsbacken John Terry tillbaka:

– Jag tror att United har haft sin bästa tid, säger han.

Foto: Titta, han går till motattack Efter att Sir Alex (t v) hackat på Chelsea tar John Terry nu bladet från munnen och går till motangrepp.

Chelsea har en för ålderstigen trupp, som inte kommer att bli bättre. Det menar Alex Ferguson och jämförde dagens Chelsea med det otroliga Liverpool som vann det mesta under 80-talet men som sakta föll ihop när laget inte fyllde på med unga talanger.

Lagkaptenens känga

Fergusons påstående har fått många att reagera, eftersom Chelsea har en ny supercoach i Luiz Felipe Scolari, två nya spelare av världsklass i form av José Bosingwa och Deco. Dessutom har man harmoni i omklädningsrummet.

John Terry går nu ut offentligt och försvarar sin klubb – och ger Manchester United en känga.

– Ferguson inser att vi inte var långt efter United i fjol. United har en hel del spelare som haft sina bästa säsonger. Rio Ferdinand har varit otrolig de senaste två säsongerna, likaså Christiano Ronaldo. Jag tror inte vi får se liknande prestationer igen, säger han till The Times.

Terry fortsätter:

– Vi har varit så nära United och de vet nog att vi varje år kommer att ge dom en rejäl kamp. Vi har haft många skador och en del tränarbyten.

Gäller att börja bra

John Terry erkänner att de första matcherna av säsongen är nyckeln till framgången.

– Förra säsongens dåliga start kostade oss ligatiteln. I år har United några tuffa matcher i början av serien, mot både Liverpool (som är starkare i år) och Arsenal.

Efter snackmatchen är det upplagt för extra laddning i lagens två möten på planen under den Premier League-säsong som börjar på lördag, den 16 augusti.