Boxningsmatch slår galet rekord

1 av 4
SPORTBLADET

Fajten mellan Floyd Mayweather Jr och Saul ”Canelo” Alvarez har redan slagit ett galet rekord – trots att den är mer än två månader bort.

Biljettintäkterna för matchen uppgår till otroliga 127 miljoner kronor.

– Allt är gigantiskt med den här fajten, säger Richard Schaefer.

Matchen är uppskriven som en av de största sedan millennieskiftet. Världens största boxningsstjärna Floyd Mayweather Jr möter Mexikos dito, Saul Alvarez, den 14 september.

Biljetterna såldes slut på mindre än 24 timmar – och redan nu står det fast att det blir en rekordfajt.

30 000 kr för en biljett

Matchen går på klassiska MGM Grand, men skillnaden mot tidigare prestigematcher är biljettpriserna.

Enligt Ekstra Bladet går de billigaste biljetterna på 4 500 - 5 500 kronor, de dyraste på hela 30 000 kronor.

Därmed förväntas man slå det tidigare rekordet från 2007, då Mayweather Jr. mötte Oscar De La Hoya, på 123 miljoner kronor i biljettintäkter.

Nu räknar man med att det kan stiga upp till nästan 127 miljoner kronor i intäkter.

– Allt är gigantiskt med den här fajten. Två månader till den går av stapeln och man kan redan säga med två procents marginal vad man får i intäkter, säger Golden Boy Promotions vd Richard Schaefer till ESPN.

Kan slå tv-rekordet

Det enorma intresset kring matchen öppnar för att även pay-per-view-rekordet kan falla. Mayweather – De La Hoya 2007 köptes av nästan 2,5 miljoner amerikaner.

– Jag säger inte att pay-per-view-rekordet kommer att falla men när jag ser intresset under den här promotionturnén och den dagliga passionen som fansen visar, så känner jag att vi har chansen, avslutar Schaefer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning