”Åk till Kina och hämta lite guld”

Av: Daniel Grefve, Minimedia

Publicerad:
Greg Merson.
Greg Merson.

Det är mycket hysch-hysch kring de gigantiska cash game-spelen i Macau.

Men nu bryter världsmästaren Greg Merson tystnaden – trots att många försökt lägga munkavle på honom.

”Åk till Kina folk, och hämta hem lite guld” skriver han på sin blogg.

De senaste åren har Macau varit stället i världen där de största och mest mytomspunna cash game-spelen i världen har spelats.

Många proffsspelare, bland annat Tom ”durrrr” Dwan, bor där under delar av året och spelar på extremt höga nivåer. Anledningen till detta är att väldigt många rika affärsmän spelar där, vilket gör värdet väldigt bra för proffsen.

Just Dwan var förra våren inblandad i en väldigt omskriven händelse, då han ryktas ha vunnit en pott som var värd hela 26,5 miljoner kronor – något som dock aldrig har bekräftats.

Just hemlighetsmakeriet är något som utmärker pokern i Macau. Trots att det hela tiden pågår stora spel där är det sällan några konkreta detaljer läcker ut därifrån.

Inte uppskattat av alla

Men nu har tystnaden brutits. Greg Merson, som i höstas tog hem World Series of Pokers huvudturnering och därmed kan titulera sig världsmästare, var nyligen i Macau och har på sin hemsida berättat om sina upplevelser där.

Han avslöjar bland annat att den högsta nivån han spelade på var ett No Limit Hold'Em-spel där big blind kostade 1 300 amerikanska dollar, motsvarande nästan 8 500 kronor, och för Pokerlistings berättar han att han vid ett tillfälle satt med över 400 000 dollar (2,6 miljoner kronor).

Att han berättar dessa saker är dock inget som är allt för uppskattat av alla.

”Jag har debatterat om huruvida jag ska berätta dessa detaljer om Macau, men jag tror att det ligger i ett liveproffs natur att vara lömsk och girig hela tiden och jag har haft mina dispyter med ett par av killarna jag spelat med där borta (förut, inte när jag var där) rörande etiketter och privata spel” skriver han, och fortsätter:

”Generellt sett tycker jag att livepoker är extremt blodigt, och jag kunde inte bry mig mindre om andra proffs blir upprörda över att jag berättar sanningen om Macau. Jag tror att de flesta som kan spela så högt har varit där eller ska dit, eller vet att de borde vara där, så jag tror inte att det är en så stor grej egentligen.”

”Mycket hysch hysch”

I en intervju med Pokerlistings, i samband med det pågående WSOP-APAC, som just nu spelas i Australien, är han inne på samma spår.

– Det är mycket hysch hysch, och ”brödraskaps-skitsnack”. Det finns mycket som jag inte gillar inom livepokern och nätverkandet som pågår där. Jag har haft folk som har bett mig att inte twittra om spelen i Macau, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att alla ska ha samma möjligheter eftersom det är ett allmänt casino. Det är inte privata spel eller något sådant.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN