Rövsparken som var värd miljoner

SPORTBLADET

Tom Schneider vann WSOP-event efter konkursen och långa svackan

Foto: Tom Schneider

Han är revisorn som blev pokermiljonär och framgångsrik företagare – och som förlorade allt under finanskrisen.

Men efter de hårda åren är Tom Schneider, 53, tillbaka på toppen med en WSOP-seger värd 1,7 miljoner kronor – en comeback han förutspått i egna låten "Kick My Own Ass".

– Jag skulle vilja spela den för Garth Brooks, säger han.

2007 var Tom Schneider en av pokervärldens hetaste spelare.

Han vann två WSOP-event, tog ytterligare en fjärdeplats och blev utsedd till årets spelare och vid sidan om pokern blomstrade hans företag, som han startat med hjälp av sina pokervinster.

Sen började det långsamt gå utför.

2008 och 2009 spelade han visserligen in en hel del pengar på pokern men under de tre kommande åren bokfördes Tom Schneider för mycket blygsamma 600 000 kronor i liveturneringar, och 2011 spelade han bara in 70 000 kronor på hela året.

"Fick börja om"

Och på grund av finanskrisen gick hans företag i konkurs.

– Jag tjänade pengar på poker och förlorade dem i affärer. För de flesta är det ju tvärtom. Men jag förlorade i stort sett hela min spelkassa och fick börja om, berättar han för Poker Player Newspaper.

Men nu är han tillbaka – på alla fronter.

På företagsfronten är han investerare och ekonomichef på det framgångsrika klädföretaget "Loudmouth Golf", som bland annat sponsrar kontroversielle golfproffset John Daly och det norska curlinglandslaget.

Och efter segern i 1 500-dollars H.O.R.S.E.-eventet i WSOP för 258 960 dollar eller 1,7 miljoner kronor är comebacken fullbordad.

– Ja, det är väl en sorts comeback. Jag behövde en paus från pokern, speciellt eftersom det gick så dåligt. Det finns inget värre än att spela poker på heltid när det går dåligt, säger han.

Lång väg tillbaka

Det som hållit Tom Schneiders humör uppe är musiken.

Den har länge varit hans största intresse och förra året spelade han till och med in en country-EP. och där förutspådde han sin egen comeback i låten "Kick My Own Ass", som handlar om en person som blivit rik på poker, startat ett framgångsrikt företag, fått se företaget gå i konkurs och tvingats inleda den långa vägen tillbaka.

– Jag skulle vilja spela den för Garth Brooks. Jag har skrivit en massa låtar. Skulle jag kunna leva på musiken hade jag gjort det, säger han till Las Vegas Review Journal.

Här kan du lyssna på Tom Schneiders pepplåt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker