Vettel imponerar

Publicerad 2012-11-02

Tysken snabbast på träningen i Abu Dhabi, men hotas av McLarens båda bilar

Vettel snabbast under fredagen

Sebastian Vettel har tagit första steget.

Mot pole position i Abu Dhabi.

- Vi måste vara nöjda, och jag fick till riktigt snabba varv med de mjuka däcken, säger VM-ledaren.

Fredagens andra pass inleddes i dagsljus och avslutades i mörker. Precis så som det kommer att vara under kvalet i morgon.

VM-ledaren Sebastian Vettel såg ut att trivas och med mjuka däck var han snabbast under den andra träningen (1.41,751), +0,168 före McLarens Lewis Hamilton.

- Det är klart att de mjuka däcken är snabbare, säger han.

- Det är lite knepigt att få till ett perfekt varv här. Jag ror att det är därför som vissa förare inte är så långt fram i resultatlistan som de hade hoppats på. Men vi fick ändå till det ganska bra och jag är nöjd med det jobb som vi har lagt ner under dagen.

Vettel har vunnit de senaste fyra loppen och Red Bull vill fortsätta på samma spår. Stallet har, precis som sina konkurrenter med sig nyheter till helgens lopp och under fredagen testade  man bland annat en ny framvinge.

- Detta var en mycket viktig dag för oss, säger Vettel som tror att han klarar av att ta en plats i första startled för fjärde året i rad.

- McLaren verkar var fruktansvärt starka här, de var starka under träningen och det känns som om det är dem som vi ska sträva efter att slå den här helgen. Vi måste förbättra oss, men det finns potential för oss att göra det. Sedan får vi se.

Ferraris longruns imponerade

Lewis Hamilton imponerade när han körde på den hårdare gummiblandningen och McLarens Jenson Button var trea. Red Bulls Mark Webber var fyra, trots att han hade tekniska problem med sin KERS och tvingades avbryta sin arbetsdag tidigare än alla andra.

även Lotus lyckades placera sin före Ferrari och VM-tvåan Fernando Alonso, men Ferrari imponerade med sina longruns. Frågan är dock hur lätta deras bilar var vid det tillfället. Felipe Massa (+1,072) körde med ett äldre underrede än sin teamkollega Alonso, men var näst intill lika snabb.

Kvalet startar kl 14.00 i morgon lördag.

Följ ämnen i artikeln