”Är lika värdiga som cheerleading-laget”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Förbundskaptenen i fotboll sågar OS-mästarinnorna

Egil ”Drillo” Olsen skapar rubriker inför Norges idrottsgala.

Förbundskaptenen i fotboll dömer ut hela jippot och sågar folkhjältarna i damhandbollslandslaget som vann OS i somras.

– Damlandslaget i cheerleading är en lika bra kandidat till årets lag, säger norrmannen till NTB.

Det är galatider både i Sverige och i Norge. Då sörjer den norska förbundskaptenen i fotboll.

– Den typer av priser är jag inte intresserad av. Det är det tråkigaste som finns. Jag hatar idrottsgalan, säger Egil ”Drillo Olsen till VG.

”Inte en aning om vad damhandboll är”

Men det är inte 70-åringens mest uppseendeväckande uttalande. ”Drillo” passade även på att såga de norska folkhjältarna och OS-mästarinnorna i damhandboll när han mötte pressen under landslagslägret i Zambia.

– Om jag röstat (på Årets lag) hade jag röstat på hockeykillarna. Det beror på den internationella konkurrensen, säger Olsen.

– Det är lite skillnad på idrotterna, dess status och spridningen. Den största delen av idrottsvärlden har väl inte en aning om vad damhandboll ens är. De spelar inte hockey i alla länder heller men den är mer professionell än handbollen.

”Europas bästa klubblag”

Förbundskaptenen menar att Norges framgångsrika cheerleading-landslag, där norrmannens dotter tävlar, är en minst lika värdig kandidat till priset som handbollslandslaget.

– Min dotter har blivit europamästare fyra gånger och Norge har Europas bästa klubblag. I VM för klubblag i fjol blev de tvåa även fast USA hade sina fyra bästa lag där. De levererar väldigt bra prestationer i en idrott med stark konkurrens.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN