Så blir du värvad – via pokerbordet

Av: Carl Wangle, Minimedia

Publicerad:

Företaget rekryterar personer från pokerspel

Tänk som en pokerspelare – bli anställd hos Caesars Entertainment.

Varje år rekryterar företaget flera personer från pokerbordet.

– Vi vill att våra anställda ska ha samma egenskaper som en professionell pokerspelare, säger Paul King, rekryteringschef hos Caesars.

Få anställning via pokerbordet
Foto: Pokerstarsblog.com
Få anställning via pokerbordet

Caesars Entertainment skiljer sig ganska mycket från andra företag.

De rekryterar nämligen personer med samma egenskaper – som ett pokerproffs.

– Titta på de färdigheter som krävs för att bli en professionell pokerspelare. De analyserar och tänker väldigt strategisk över olika situationer. Just de egenskaperna strävar vi efter att våra anställda ska ha och vi skiljer oss ganska mycket i vårt sätt att rekrytera, säger Paul King.

Turnering i Hollywood

Caesars Entertainment arrangerar årligen en stor pokerturnering i Hollywood där omkring 500 personer deltar.

Och det är väldigt uppskattat.

– Det häftiga är att du får hänga med företaget en hel helg och får prata med både chefer och rekryterare som ger tips och råd över hur man bäst ska lyckas. Sedan är det kul att spela poker samtidigt, säger studenten Ashich Gupta till VegasInc.com.

Blir anställda

Under en hel helg arrangeras flera turneringar och Caesars Entertainment har koll på hur spelarna agerar och tänker. Av 500 personer är det i slutändan bara en handfull spelare som lyckas motsvara de kriterier som företaget har.

– De vi anställer från den här turneringen brukar stanna kvar i företaget under många år har vi sett. Det är ett udda sätt att leta nya anställda på, men jag är övertygad om att vi verkligen får den rätta personalen, säger Paul King.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN