Ekström bröt premiären

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Audi hade problem när BMW dominerade inledningen av DTM-säsongen

Målet är en titel.

Men premiären var tung.

– Vi gör som på dataspråk, control-alt-delete och glömmer det här racet, säger Mattias Ekström

Foto: BILDBYRÅN
Mattias Ekström.

Den dubble mästaren kör fortfarande för Audi, men DTM-premiären på Hockenheim var allt annat än lyckad. Det var svåra förhållanden under kvalet då det regnade och i loppet startade han från ruta fem, hans  märkeskollega Timo Scheider hade pole position.

Men redan på det första varvet var svensken inblandad i en sammanstötning och efter det släppte bilens motorhuv helt, på det 14 varvet var tävlingen över.

– Jag och teamet kom fram till att jag skulle fortsätta trots att jag inte hade huven och vi kämpade men till slut så gav ena drivaxeln upp och då var det inte mycket att göra än att bryta, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

Glömmer premiären

– Vi gör som på dataspråk, control-alt-delete och glömmer det här racet men tar med oss det fina kvalet på blött, där gick det väldigt bra.

Inte heller Scheider lyckades, han var bästa Audiförare på plats sex. Tävlingen vanns av BMW:s Augusto Farfus före hans märkeskollega Dirk Werner. Mercedes Christian Vietoris var trea. Nästa deltävling avgörs på Brands Hatch i Storbritannien om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC