Besökte träningen – och hotade tränaren

avFredrik Falk

Konfronterade Dif-managern på tisdagens träning

Hoten blev för mycket för Dif-tränaren Magnus Pehrsson.

När några supportrar stormade in på tisdagens träning och personligen hotade honom valde han att avgå.

– Det är bedrövligt. Eller bedrövligt är ett för lätt ord, det är bara tragiskt att sådana här krafter har så stort inflytande, säger klubbens ordförande Tommy Jacobson till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån

Direkta hot mot Magnus Pehrsson gör att Djurgårdstränaren väljer att lämna sin position. Som en konsekvens att detta väljer också klubbens ordförande, Tommy Jacobson att lämna föreningen.

Hoten, som enligt Djurgården kommer från en inofficiell supportergrupp, har uttalats via telefon efter förlusten mot Elfsborg.

Men även i samband med blårändernas träning under tisdagen blev stämningen hotfull.

Tre personer tog sig in under träning och meddelade att om klubben fortsatte att göra dåliga resultat skulle det få konsekvenser för Magnus Pehrsson.

Försökte övertala Pehrsson

Enligt klubbens informationschef kunde de personer som hotade Pehrsson kliva rakt in på träningen.

– Det är helt öppet vid träningen och bara att gå rakt in. Varken Magnus eller klubben har känt att det har behövts vakter. Det känns väldigt tragiskt, säger Jonas Riedel.

Riedel menar att klubben kommer att se över hela säkerhetsarrangemanget efter hoten.

– Vi har inte diskuterat det ännu men vi måste sätta oss ned och prata om det här, säger han.

Ordförande Tommy Jacobson menade att han kände till att Pehrsson övervägde att avgå och klubben har polisanmält händelserna.

– Det kommer inte som en blixt från klar himmel. Men det blev värre efter det här besöket på träningen. Jag har försökt övertala Magnus men det har blivit värre för varje dag som gått, säger Jacobson.

Vill ha en debatt

Enligt Jacobson har han själv inte utsatts för hot, men han väljer alltså ändå att avgå. Nu vill han lyfta debatten om problematiken kring hot och fotbollen.

Han pekar på de "goda" fansen och deras möjlighet att påverka.

– Det är viktigt för framtiden. Den här stora massan av supportrar, vi har ju 10-12 tusen på läktaren på matcherna som måste ta ett tydligt avstånd från det här, och inte accepterad det tyst.

Tränaren Magnus Pehrsson har rest iväg till okänd ort och kommer inte finnas tillgänglig för media under dagen, meddelande klubben.