Sportbladet

ENKÄT: Så säger elitserieklubbarna

Av: 

Angelica Lundberg

Per Bohman

SPORTBLADET

1. Behövs ett nytt beslut i Hockeyligan? 2. Har ni gjort några förberedelser för att NHL-spelarna ska komma till elitserien?

Anders Gozzi, sportchef, AIK

1. Vi står bakom det beslut som är fattat.

2. Nej, vi står bakom det beslut som är fattat. Jag förstår vart ni i media vill komma – ”Elitserien vill ha hit alla NHL-proffs” – men vi kommer inte att förbereda oss för en lockout förrän alla klubbar vill ändra på beslutet.

Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör, Brynäs

1. I dagsläget står vi bakom beslutet och avvaktar det som händer på andra sidan. Det är vår inställning. Vi (klubbarna) tog ett klokt beslut eftersom vi inte vet hur länge det blir.

2. Vi har alltid en bevakning av marknaden, oavsett om det är konflikt eller inte. Vi håller koll på den och avvaktar om något skulle hända.

Anderz Larqvist, klubbdirektör, Frölunda

1. Vår hållning är att vi lever efter det beslut som är taget. Allt beror ju mycket på hur lång lockouten blir. Blir det en längre lockout så omprövar vi ju, det har ligan varit tydliga med.

2. Vi har kontakt med de gamla Frölundaspelarna. Vilka exakt det skulle kunna bli handlar ju mycket om den enskilda personens förutsättningar.

Håkan Loob, klubbdirektör, Färjestad

1. Nej. Färjestad har fullt förtroende för Hockeyligans styrelse. Vi har inga andra tankar som en enskild klubb. Vi avvaktar stilla och ser vad som händer.

2. Nej, det har vi inte. Vi har inte en massa konstigheter för oss. Först om Hockeyligan beslutar något annat kan det hända något.

Peter Eklund, klubbdirektör, HV71

1. Nej, det tycker vi inte. Vi vill vara lojala mot de beslut som är fattat. Så är det och så känns det.

2. Vi är inte fokuserade på det. Vi har startat vår säsong och det är fullt fokus på den. Men, det är klart att alla klubbar just nu lever i ovisshet.

Mike Helber, klubbdirektör, Linköping

1. Linköping har samma inställning som tidigare: korttidskontrakt är inte bra för svensk hockey. Stannar de hela året – gärna: men inga korta kontrakt.

2. Det är alldeles för tidigt att spekulera kring. Inga nya beslut kommer att fattas under de närmaste dagarna. Om det skulle bli så har naturligtvis klubbarna ett hästjobb framför sig, men under hösten sitter vi stilla i båten.

Lars Bergström, sportchef i Luleå

1. Nej, vi i Luleå tycker att fördelarna med att stå fast vid beslutet överväger att ändra.

2. Vi har inte gjort något eller föreberett på något sätt. Vi kan inte jobba med kluven tunga. Vi har enats om beslutet som ligger.

Anders Trollsås, VD i Modo

1. Något nytt beslut känns inte aktuellt just nu.

2. Vi har alltid löpande kontakt med de spelare som kommer härifrån och spelar i andra ligor.

Magnus Blomsterberg, klubbdirektör i Rögle

1. Vi står bakom det beslutet som är taget och tänker inte gå ut och prata om något annat.

2. Vi utgår från att beslutet som hockeyligan har tagit gäller och har inte varit i kontakt med någon spelare.

Per-Anders Israelsson, klubbdirektör i Skellefteå

1. Nej, ingenting har förändrats och jag har mycket svårt att se att det skulle göra det också.

2. Vi utgår från att beslutet ligger fast.

Lars Nolander, klubbdirektör i Timrå

1. Jag tycker inte det och jag tycker vi har tagit ett klokt beslut. Korttidskontrakt är inte intressant för oss och den linjen håller alla.

2. I det läget som är så kan vi inte göra så mycket förberedelser. Vi har ingen anledning att titta efter annat. Men trycket blir hårdare på elitserien nu när hockeyallsvenskan sagt ja och börjat värva. Vi väntar tills det tas ett nytt beslut.

Michael Marchal, ordförande i Växjö

1. Nej egentligen inte. Vi vill inte ha korttidskontrakt och finns ingen anledning att ompröva det. En lockout hela säsongen då är situationen en helt annan och då får vi se hur vi reagerar då.

2. Nej det har vi inte. Vi håller oss hockeyligans beslut och har ingen kontakt med någon spelare.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet