Annonsen: Hon söker manlig skyltbärare

SPORTBLADET

Vill bryta sexismen i boxning: "Dags att städa upp"

Frida Wallberg, 29, vill inte se några lättklädda kvinnor med rondskyltar i boxningsringen. 

Hon har tröttnat på sexismen inom sin sport och annonserar nu efter manliga skyltbärare.

– Gärna en kille som schysst klädd i kostym, säger hon till Sportbladet.

Det är i samband med sin titelmatch i boxning den 14 juni i Stockholm som den svenska boxningsdrottningen nu söker manliga skyltbärare.

De män som är intresserade är välkomna att söka till titelarrangören med ett foto på sig själva.

"Förstår inte grejen"

– Jag vill få bort det här sexistiska inslaget med lättklädda tjejer och stora bröst inom boxningen. Det är ändå en sport vi håller på med, jag tycker i så fall det är bättre om tjejerna är sportklädda men någon fin träningstop eller så, jag förstår inte grejen med att de ska vara så lättklädda, säger hon.

Wallberg, som just nu tränar hårt för den längre titelmatchen på hemmaplan i sommar, ser gärna att hela boxningsvärlden tänker om.

Den norska boxaren Cecilia Brækhus har också uttalat sig kritiskt om de lättklätta ronddamerna – och även hon har haft haft audition för män.

"Slippa den här feministiska diskussionen"

– Jag förstår inte ju verkligen inte grejen, varför ska det vara så lättklätt. Men nu har det bara blivit så inom just boxning, så det dags att tag i det här nu och städa upp lite, tycker jag.

Har du några krav på hur männen ska se ut?

– Jag hoppas på en på en schysst klädd kille, gärna en kille som är klädd i kostym. Sedan får han gärna vara manlig och ha en bra hållning, vara stilig. Men det är väl i egentligen inga krav, det här är mest en grej för att få bort det sexistiska.

Wallbergs manager, Wally Munteanu, menar att manliga skyltbärare inte är någonting nytt.

– Det är ett sätt att skapa lite marknadsföring, så det är väl bra. Man brukar mixa ibland för att slippa den här feministiska diskussionen, säger han till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning