Efter miljonfusket – nu talar "Zupp" ut

SPORTBLADET

Lät en annan spelare använda hans konto – lurade "Isildur1" på fem miljoner kronor

Foto: Peter "Zupp" Jensen och svenske Viktor "Isildur1" Blom.

Peter "Zupp" Jepsen och svensken Robert "Gulkines" Flink gick ihop och lurade Viktor Blom på fem miljoner kronor.

Nu talar "Zupp" ut för första gången efter skandalen.

– Jag skulle aldrig göra om det, säger han till Pnn.dk.

Den senaste tiden har Viktor "Isildur1" Blom avslöjat flera historier om hur hans väg till toppen har sett ut.

I ett kapitel, från början av hans karriär, avslöjas det om hur svensken utsattes för miljonfusk mot Peter "Zupp" Jepsen och Robert "Gulkines" Flink.

"Zupp" lät sin kollega använda hans personliga spelkonto för att möta och vinna pengar mot Viktor Blom. "Gulkines", som redan då var en etablerad Highstakesspelare hade inga problem med att vinna över den då orutinerade svenske talangen.

Nu berättar "Zupp" att han erkänner hur han lånade ut sitt konto till en annan spelare för att lura Blom.

– Jag har alltid förnekat att jag lät Gulkines använda mitt konto, men nu är det dags för mig att berätta sanningen. Ja, jag lät Gulkines använda kontot, och ja, vi tog 800 000 dollar (motsvarande fem miljoner svenska kronor) av Blom.

Ville låna pengar

Bakgrunden till miljonskandalen mot Viktor "Isildur1" Blom var att "Gulkines" inte hade tillräckligt med pengar för att möta svensken från sitt spelkonto.

Därför kontaktade han "Zupp" Jepsen och bad honom få låna pengar och förklarade att han var segersäker mot "Isildur1".

Då kom de på idén att "Gulkines" skulle spela via hans konto.

– Jag hade 150 000 dollar på mitt konto och eftersom jag var mycket säker på Gulkines förmåga som spelare gav jag honom möjligheten till att komma åt mitt konto utan att jag tänkte efter så mycket. Jag fick en andel av Gulkines vinster, men det var omfattningen av mitt engagemang, säger Jepsen till Pnn.dk.

Hotade att anmäla "Zupp"

Efter en period efter blev Peter "Zupp" Jepsen kontaktad av ett spelbolag som hävdade att de hade starka bevis mot honom att han lånat ut sitt konto till "Gulkines".

Han erkände det och förklarade hur det låg till. Spelbolaget tvingade då honom att betala tillbaka varenda öre till Viktor Blom.

Det fanns bara ett problem.

Under tiden "Zupp" var i diskussion med spelbolagen hade "Gulkines" fortsatt att spela via hans konto – och förlorat 300 000 dollar (motsvarande 2,1 miljoner kronor).

– Trots det så var de väldigt tydliga med att allt skulle betalas tillbaka. Om jag inte accepterade det, så skulle spelbolaget dra mig inför domstol och se till så att jag aldrig skulle få spela nätpoker igen.

Fick tillbaka allt

Peter "Zupp" Jepsen avslöjar även att Viktor "Isildur1" Blom har fått tillbaka alla miljonerna.

– Sanningen är att Blom fått tillbaka ALLT vilket han inte inte borde fått egentligen. Det är ganska sjuk allt ihop, säger han till Pnn.dk.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker