Grip bryter med Nilsson

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Slutar träna stjärnan: ”Finns fortfarande kvar”

1 av 3 | Foto: Bildbyrån
Rikard Grip kommer inte längre vara Stina Nilssons personliga tränare.

Rikard Grip fortsätter som förbundskapten men slutar som Stina Nilssons personliga tränare.

Nu kommer nye tränaren Ole Morten Iversen troligen ta över ansvaret.

– Uppdraget är ett drömjobb, säger norrmannen om sin nya tjänst.

Rikard Grip har varit Stina Nilssons personliga tränare de senaste säsongerna. Men när förbundskaptenen nu slutar som ansvarig herrtränare och i stället bara fokuserar på det övergripande ansvaret kommer han inte heller träna sprintstjärnan.

Nilsson fick beskedet bara för några dagar sedan.

– Det var inga konstigheter. Hon är en trygg person som har bra koll på det hon har gjort. Jag finns fortfarande kvar i miljön och inte med det sagt att jag inte kommer att prata med henne och det finns två kompetenta herrar som kommer att ta vid, säger Grip.

”Inget skrivet i sten”

Johan Granath kommer att finnas kvar som damtränare och in kommer norrmännen Ole Morten Iversen. Det är med stor sannolikhet han som tar över som Nilssons nya tränare.

– Ole Morten bor i Meråker, det är inte långt till Östersund. Det kan ligga nära till hands att det är han som kommer att hjälpa henne i första hand. Men det är inget som är skrivit i sten, säger Grip.

Iversen vill nu få Sverige att knappa in på Norge.

– Jag är håller med om att det är bekymrade. Jag hoppas verkligen att vi kan bidra till att den norska dominansen blir lite mindre. Jag tror att skidsporten behöver det, säger han.

På herrsidan kommer Ola Ravald och Lars Selin in.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM