Kan tvingas sluta – 24 år gammal

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

Alexander Rudd är 24 år gammal och en av världens bästa innebandyspelare.

Men centerns karriär kan vara över.

– Just nu vill jag bara lägga klubban på hyllan, säger han.

Förrförra söndagen möttes Mullsjö och Storvreta i innebandyns superliga. Gästernas center Alexander Rudd drev bollen framåt och märkte inte att en motståndare kastade sig dit. Kollisionen blev dramatisk, Rudd föll till backen och såg yr ut när han leddes av banan.

24-åringen drabbades av en hjärnskakning och minns två veckor senare ingenting av smällen. Han är bedrövad över att ha tvingats tacka nej till VM i Riga som inleds på lördag.

Svårt att kolla på tv

– Det är jättetungt. Jag har siktat på VM i två år. Nu är det svårt att se fram emot någonting, säger Alexander Rudd.

Hur ont har du i huvudet?

– Det har blivit mycket bättre, men det kommer och går. Ena sekunden går det bra om jag ligger still, men rör jag på mig kommer det smygande. Om jag kollade på tv de första dagarna så blev det strul direkt.

Var det svårt att ta in alla intryck?

– Ja. Jag låg i princip i sängen i fem dagar. Det var tråkigt. Det är fjärde hjärnskakningen på fem år och jag kunde mest sitta still i ett mörkt rum.

Orkar du följa VM ändå?

– Jag vet inte. Jag får se vad jag känner. Just nu vill jag bara lägga klubban på hyllan och göra något annat.

"Kan ta tid det här..."

Menar du allvar med att du överväger att lägga ner karriären?

– Just nu känns det så. Dels har det varit jävligt tungt med VM, sedan är det inte bra med fyra hjärnskakningar på fem år.

Ditt hälsotillstånd är så allvarligt?

– Jag vet inte. Vi får se vad läkaren säger. När det har lagt sig kanske jag ser annorlunda på det, men vi får se hur det går med skallen. Varje gång jag får ont i huvudet måste jag vila från träning i 24 timmar på. Det kan ta tid det här.

Alexander Rudd är inte den ende svensken som missar VM. Linköpings Anton Karlsson skriver till Corren att en skada stoppar honom.

– Jag har en ny broskskada i knäet, VM är kört, hälsar han till Corren.