Laurén: ”Aldrig mått så dåligt psykiskt”

1 av 2
SPORTBLADET

Mikaela Laurén gör i helgen comeback i ringen efter förlusten mot Klara Svensson.

De tre senaste månaderna har varit både blytunga och lärorika.

– Jag har lärt mig att inte snacka för mycket innan en match, säger 40-åringen.

Foto: Mikaela Laurén.

Det har gått ungefär tre månader sedan Mikaela Laurén förlorade det omskrivna svenskmötet med Klara Svensson.

De båda boxarna gjorde inför matchen ingen hemlighet om vad de tycker om varandra och Laurén hade kommit med många tuffa utspel.

Fallet var därför tyngre.

Inför comebacken på boxningsgalan i Nyköping på fredag fick 40-åringen se klipp på matchen under en direktsänd presskonferens.

Hon berättar att hon har lärt sig en sak: att inte snacka så mycket inför matcher.

"Inte accepterat"

Ångrar du att du gjorde det?

– På ett sätt är det jättekul att boxningen fick så mycket uppmärksamhet men det hade varit roligare om jag kunde backa upp mina ord, då hade jag inte ångrat mig...

Laurén konstaterar att hon målades upp som en 'badgirl' och att det bildades två tydliga läger.

– I Sverige är det inte accepterat att prata för mycket eller tro för högt om sig själv. Då hoppas folk att man får äta upp sina ord, och det fick jag ju också. Jag borde ha snackat efter matchen. Men jag hoppas att folk kan se att jag gjorde det med glimten i ögat lite. Nu vet de flesta vem man är och vad damboxning är i alla fall.

Nådde de kritiska rösterna fram till dig?

– Ja, och det kanske var lite därför det låste sig i matchen också. Ingen gillar negativ kritik eller att folk inte tycker om en. Man vill vara den där människan som folk ser upp till. Men samtidigt vet jag att många yngre tjejer har mig som förebild för att jag vågar ta plats och inte är den där gråa, färglösa människan. Så jag är lite stolt och glad över mitt beteende ändå.

"Aldrig mått så dåligt"

Inför den här matchen är glädjen, som hon inte kände inför Svensson-mötet, tillbaka. Och med den stora pressen borta hoppas Laurén att hon kan avsluta 2016 på bästa sätt.

– Jag är tillbaka i min viktklass där jag känner mig stark och jag har lämnat min engelska tränare som i stort sett bara skrek och fick mig att må väldigt dåligt psykiskt. Han fick mig i jävligt bra form, men jag har nog aldrig mått så dåligt psykiskt, säger boxaren.

Istället har Laurén nu omgivit sig med svenska tränare och positivitet.

– De försöker ta fram det bästa av mig och fokuserar inte på det som är dåligt. Nu är det en bra stämning i omklädningsrummet och jag behöver inte gå runt på tå och vara orolig för att göra tränaren besviken.

Och efter fredagens möte med ungerskan Szilvia Szabados hoppas Laurén på en revansch mot Svensson så snart som möjligt.

– Jag kommer inte att få lugn och ro innan jag får den där returmatchen... Om hon vågar. Hon har ju allt att förlora.

Fredagens boxningsgala i Nyköping sänds på Viaplay fighting.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning