”Fantastiskt – alla borde vara stolta”

SPORTBLADET

Stensons fru: ”Man blir lite bortskämd”

1 av 3 | Foto: Henrik och Emma Stenson poserar med silvermedaljen

RIO DE JANEIRO. Henrik Stenson tog silver i OS.

Efteråt blev det en silverkyss med frun, Emma.

– Vi är så stolta, säger hon.

Ett rafflande drama avgjorde OS-golfen.

Henrik Stenson och Justin Rose gjorde upp om titeln och svensken var uppe i ensam ledning när han plötsligt kände av smärtor i ryggen och tvingades få behandling mitt på banan.

– Jag tror att det störde honom. Man är inne i en zon och störs man av något så är det inte alltid lätt, säger Stensons fru, Emma.

”Är så stolta”

Hon har gått med honom under alla fyra dagar här på Rios olympiska golfbanan och trots att guldet gled ”Iceman” ur händerna känner hon stor, stor glädje.

– Det här känns … fantastiskt. Det var svårt, jobbigt, nervöst och kul. Många blandade känslor. Självklart tror jag Henrik är lite besviken över att han inte nådde hela vägen när han var så nära, men med lite perspektiv är han nog fruktansvärt stolt och glad.

Det är Emma också.

– Herregud, vi är så stolta. Alla borde vara väldigt stolta. Det är svårt att förstå hur duktiga de är. Man blir ju lite bortskämd också när man går bredvid och tittar. Man förväntar sig alltid det bästa, men det är ändå en person där bakom och man ska orka, man ska hålla ihop spelet.

Hon antyder att förväntningarna varit lite väl högt ställda.

– Det är lätt att man springer iväg. Men han har ju levt upp till allas förväntningar tycker jag, och gjort det på ett väldigt bra sätt.

”Vill träffa barnen”

Efteråt blev det en segerkyss.

– Ja, vi får hångla mer sen, säger Emma.

Nu bär det av hem till Orlando. Det blir några dagar ledigt, sedan beger sig Henrik Stenson iväg till nästa tävling.

– On to the next one! Nu vill vi hem till våra barn fort som tusan. Henrik har varit borta i tre veckor från familjen och det sliter mycket det också. Han har en lång sommar i kroppen och har haft lite tid att återhämta sig. Det påverkar också en sådan här tävling. Justin (Rose) kom hit helt fräsch, han har inte haft mycket fokus på sig de senaste veckorna. Det påverkar. Det är tillfälligheter som avgör. Man måste få ihop hela kakan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

Sommar-OS