Rånades på Copacabana – nu straffas simmarna

SPORTBLADET

Avstängda av den australiska ledningen

Foto: Emma McKeon, till höger, på prispallen med Sarah Sjöström och Katie Ledecky.

Australiska simmaren Josh Palmer blev rånad på Copacabana.

Nu straffas han och Sarah Sjöströms konkurrent Emma McKeon av Australiens olympiska kommitté – och stängs ute från spelens avslutningscermoni.

– Jag finner beteendet respektlöst mot resten av truppen, säger lagledaren Kitty Chiller.

Foto: Josh Palmer.

Än återstår tre tävlingsdagar i OS, men för simmarna är spelen över för den här gången.

Australiensarna Josh Palmer och Emma McKeon utnyttjade detta genom att ta sig en festlig svängom på Copacabana. Men natten fick ett olyckligt slut.

Palmer, som blev femma på 100 meter bröstsim, hävdar att han på stranden blev rånad av en man och tvingades ta ut 1000 australiska dollar i en bankomat.

”Hittades i förvirrat tillstånd”

Samtidigt ska Emma McKeon, som tog brons bakom silvermedaljören Sarah Sjöström på 200 meter fritt, ha tillbringat natten med vänner utanför OS-byn efter att på morgonen ha anlänt från en nattklubb.

Detta meddelar Australiens olympiska kommitté i ett officiellt utlåtande.

– Palmer hittades i Copa-distriktet av två affärsmän i ett förvirrat tillstånd där han tappat bort sin plånbok och telefon, skriver AOC i ett utlåtande.

Får husarrest

Samtidigt meddelar kommittén att båda simmarna nu straffas och inte får närvara vid spelens avslutningsceremoni.

Beslutet tas på grund av att de aldrig kom tillbaka till OS-byn under natten och glömde att informera den australiska ledningen om detta.

– Med tanke på den bristande säkerheten som vi gått igenom de senaste veckorna så tycker jag att deras beteende är respektlöst mot resten av truppen, säger australiska lagledaren Kitty Chiller.

Josh Palmers och Emma McKeons oansvariga uppförande har även fått konsekvenser för övriga australiska idrottare som under resten av OS inte får vistas utanför byn efter klockan 2 på natten.

Och simmarna själva får en ännu strängare husarrest. Palmer och McKeon måste nu vara hemma klockan 8 på kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS

Simning