Sjögren: ”Det är bara att hoppa på tåget”

SPORTBLADET

Steget från OS-silver på Maracanã till cupmatch på Mirum Arena i Norrköping är gigantiskt.

Eller bara fyra dagar bort, om du spelar för Linköpings FC.

– Det är bara att hoppa på tåget, säger tränaren Martin Sjögren till TT.

Drygt en kvart efter att fredag hade blivit lördag, svensk tid, blåste Carol Anne Chenard av OS-finalen i fotboll som förkunnade att Tyskland hade 2–1-besegrat Sverige. Men den näst ädlaste valören var ändå en rejäl framgång för ett på förhand utdömt och utskällt landslag – och på söndagen hyllades silvermedaljörerna först på Arlanda, efter ankomsten från Brasilien, och därefter i Kungsträdgården i Stockholm.

På måndagen var det tillbaka till träningsvardagen för åtminstone några av landslagsspelarna med Linköping som klubbadress: Backarna Jessica Samuelsson (som spelade 90 minuter i finalen), Magdalena Ericsson (inbytt i 70:e minuten), Jonna Andersson (på bänken) och anfallaren Stina Blackstenius (inbytt i 55:e minuten och reduceringsmålskytt i 67:e).

Smedby borta på tisdagen

Ytterligheterna blir, om möjligt, än mer markanta då Linköping redan på tisdagen spelar andra omgången av svenska cupen 2016–2017. Borta mot Norrköpingslaget Smedby, på Mirum Arena.

Ett OS-silver runt halsen spelar ingen roll; det blir ingen gräddfil. Samuelsson har visserligen problem med en fotskada från OS, men Ericsson, Andersson och Blackstenius lär i någon form spela.

– Det är klart att det blir ett tufft schema för dem, att komma hem och bli inkastad i vår verksamhet. Men vi har ingen annan möjlighet, säger Linköpings tränare Martin Sjögren.

Som om inte det vore nog väntar Rosengård i cupfinalen anno 2015–2016 på söndag.

– Och sedan drar allsvenskan igång. Det är bara att hoppa på tåget på en gång, säger Sjögren.

Rosengård ger ledigt

Motståndaren Rosengård har valt att ge sina OS-spelare (Lotta Schelin och Emma Berglund, samt brasilianska Marta) ledigt till och med torsdag.

– Vi får se om några av dem kan komma in i laget. Vi får ta ett snack när de kommer hem, de får ju inte så bra förberedelse. Jag får kolla av med var och en individuellt, säger tränaren Jack Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM