Lakers talang utfryst

SPORTBLADET

Filmade lagkamrat i smyg

Los Angeles Lakers point guard D'Angelo Russell har det tufft. Efter en kontroversiell video har lagkamraterna nu valt att frysa ut honom.

– Det är i princip så illa som det kan bli, säger en anonym lagkamrat till ESPN.

Kobe Bryant, 37, upplever en tung avslutningssäsong med sitt Los Angeles Lakers. Klubben har enbart mäktat med att vinna 15 av 74 matcher under den pågående NBA-säsongen. Det är dock inte bara på planen som de 16-faldiga mästarna har problem. Enligt ESPN har rookien D'Angelo Russell, 19, nu frysts ut av sina lagkamrater.

Satt själv vid lagmöte

Anledningen är att lagkamraterna ska ha tappat förtroendet för honom, då en video när han filmar den till synes omedvetne lagkamraten Nick Young läckt ut. I videon syns en privat diskussion där Russell diskuterar kvinnor med den förlovade Nick Young.

– Just nu hanterar de det genom att frysa ut honom, säger en källa till ESPN.

Det har nu gått så långt att han vid ett frukostmöte fick sitta själv vid ett bord medan en lagkamrat bytte plats när Russell slog sig ner bredvid honom i omklädningsrummet.

Valdes som tvåa i draften

– Det är illa. Det är i princip så illa det kan bli. Där var problem med tilliten tidigare, nu finns där ingen tillit, säger en spelarkälla.

Russell, som är point guard, har setts som en viktig del i det framtida Los Angeles Lakers och var andravalet på fjolårets draft.

Källor menar att den spända stämningen i Lakers omklädningsrum är en av anledningarna till helgens rekordförlust mot Utah Jazz, där de föll med 48 poängs marginal.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket