Laurén: "Fler än sju ronder blir det inte"

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Mikaela Laurén får äntligen, äntligen en fajt på hemmaplan – fem minuter från sin bostad.

Då planerar hon att göra slut på matchen blixtsnabbt.

– Min tränare har sagt att jag ska svepa undan henne fort så att vi kan gå ut och dricka champagne, jag älskar champagne!

Mikaela Laurén strålar när hon möter pressen inför lördagens gala på Hovet. Hon ska för tredje gången försvara sitt WBC-bälte, denna gång mot kroatiskan Ivana Habazin.

Men den här gången är hon på hemmaplan, på riktigt. För första gången på 50 år arrangeras en proffsboxningsgala i Stockholm.

– Det betyder något enormt. Det går ju inte att få mer hemmaplan. Det är ett stenkast från där jag bor. Jag flyttade till Enskededalen 1979 och nu bor jag precis utanför. Jag ser ju Hovet från min balkong. Det känns helt fantastiskt, som att boxas i mitt vardagsrum, säger Laurén leende.

"Inte mer än sju ronder"

Tränaren CJ Hussein har sagt till svenskan att avsluta det hela snabbt, helst i första ronden. Så att de kan gå ut och fira med champagne.

– Det ser jag fram emot. Jag älskar champagne, men bara om man förtjänar det och det ska jag göra.

Samtidigt lovar Laurén att bjuda hemmapubliken på en riktig show.

– Allt från inmarschen med liveartist, rondpojkar... Man kommer inte att ångra att man kom dit.

Kanske låter du det gå lite längre än en rond då, för publiken?

– Ja, men längre än sju ronder kommer det inte att gå, säger Laurén och tillägger:

– Man kan inte ta något för givet, men självklart ser jag mig som vinnare. Jag kommer inte att låta Ivana förstöra det här.

Delmål inför drömfajten

40-åringen har tidigare inte haft någon promotor bakom sig – att nu tillhöra Team Sauerlands proffsstall har betytt mycket.

– Det här är första gången jag helt har kunnat fokusera på boxningen, som det ska vara. Jag har kunna åka iväg och träna i London, och tränat två till tre gånger om dager. Jag är starkare än någonsin, både fysiskt och mentalt.

Motståndaren Ivana Habazin har imponerat tidigare. Hon har bland annat klarat tio ronder mot fruktade norskan Cecilia Braekhus – som Laurén snart hoppas få en returmatch mot.

– Ivana ser tuff ut. Hon är teknisk, hon är snabb. Hon har aldrig blivit stoppad tidigare. Så att jag hoppas att jag blir det första som stoppar henne. Jag hoppas att jag kan skicka ett budskap till Cecilia. Man ska ta allvarligt på varje match. Men det här känns ju lite som ett delmålet att möta Cecilia.

Och det vill du göra snart?

– Jag hoppas det. Om hon vågar. Jag är redo.

  Galan sänds på Viaplay klockan 18.30 på lördag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN