Snuvades på OS-final av Julia Jefimova

SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. Hård öppning, men trots att Jennie Johansson var trea i sin semifinal missade hon final med en enda placering.

Före henne fanns omstridda ryskan Julia Jefimova.

– Jag har sagt att jag inte ska fokusera på henne så jag får låtsas att det är någon annan, säger Johansson.

Jennie Johansson gick ut hårt i sin första semifinal på 100 meter bröstsim, men trots att hon vände som tvåa höll hon till en tredjeplats in i mål bakom regerande OS-mästarinnan Ruta Meilutyte och omstridda ryskan Julia Jefimova. Jefimova fick plats i startfältet tack vare en sen överklagan till CAS och tävlar i Rio trots både tidigare dopningsdom och positivt meldoniumprov i år.

För ovanlighetens skull räckte inte Jennies tredjeplats i semifinal ett till avancemang bland de åtta bästa. Sex simmare i semi två slog svenskans tid 1.07,06.

”Trodde det hade gått fortare”

– Det var jättekul att simma, klart det är lite surt när man kommer nia, men jag gjorde mitt bästa och det räckte tyvärr inte hela vägen, säger hon och fortsätter:

– Det var generellt lite sämre tider i första semifinalen och att komma i mål och se att jag var trea så trodde jag ändå det hade gått lite fortare. Men så vände jag mig om och såg ändå att det var 1,07.0, vilket inte är dåligt, men jag ville simma snabbare än jag gjorde morse.

”Ska fälla några tårar för henne”

Att se Julia Jefimova ta en finalplats som annars hade varit hennes ville Jennie inte tänka på.

– Hon är här och tävlar och är en av mina konkurrenter så det är inte så mycket jag kan göra Det är som det är. Jag har sagt innan att jag inte ska fokusera på henne så jag får låtsas att det är någon annan, säger hon.

Gladare var Jennie åt Sarah Sjöströms guld som hon såg från call room:

– Nu ska jag träffa Sarah och fälla några tårar för henne. Jag tycker det var otroligt kul att hon kunde hålla ihop det, säger hon. 

ARTIKELN HANDLAR OM