Han väntade i 90 minuter på ambulans

Foto: TT
Sonny Bill Williams
SPORTBLADET

Sonny Bill Williams skadades i Nya Zeelands möte med Japan.

Sedan fick rugby–spelaren vänta på ambulansen – i 90 minuter.

– Lyckligtvis gällde det hälsenan och inte en hjärnskakning, sa Internatinolla Olympiska Kommitténs ordförande John Coates efteråt.

Sjumannarugbyn har gjort entré i OS i år.

För Nya Zeeland har spelen inte blivit någon succé – och i den överraskande 12–14–förlusten mot Japan i tisdags blev dessutom stjärnan Sonny Bill Williams, 31, skadad.

Att ta sig till sjukhuset visade sig dock vara enklare sagt än gjort.

Efter att Williams hälsena brustit kördes han ut från planen av en golfbil. Väl därefter är det var det dags för en längre väntan för honom. Närmare bestämt i en och en halv timme.

”Lyckligtvis inte en hjärnskakning”

The Guardian skriver nämligen att ambulansföraren inte hittade till Deodoro Rugby Stadium och när han väl kom fram hade Sonny Bill Williams fått vänta i 90 minuter.

– Gällande transporterna är där fortfarande incidenter. De olympiska banorna fungerar väl för atleterna. Men för Sonny Bill med hälseneskadan i går så visste inte ambulansen var den skulle åka, så det tog en och en halv timme. Lyckligtvis gällde det hälsenan och inte en hjärnskakning, sa Internationella Olympiska Kommitténs ordförande John Coates till australiensiska The Daily Telegraph som The Guardian hänvisar till.

”Svåraste spelen någonsin”

De olympiska spelen har kantats av svårigheter – vilket inte enbart gäller transporten.

– Det har varit väldigt svårt. De svåraste spelen som vi någonsin har stött på gällande politisk och ekonomisk bakgrund. För sju år sedan, när Rio blev valda, var de på gränsen till att tillhöra topp fem i världen gällande BNP. De är 74:a nu och det har varit en kamp, förklarade Coates för BBC som The Guardian hänvisar till.

För Nya Zeeland tog rugby–turneringen slut i kvartsfinal, då de åkte ut mot Fiji.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS

Rugby