”Blev champagne och mer champagne”

SPORTBLADET

Genrepar med PGA-mästerskapet i New Jersey

1 av 2 | Foto: Henrik Stenson tog Sveriges första majorseger någonsin på herrsidan i British Open.

Henrik Stenson går in i OS-golfen om en dryg vecka.

På torsdag genrepar han i PGA-mästerskapet på Baltusrol Colf Club i Springfield, New Jersey.

– När man har momentum är det inte så dåligt att bara köra på, säger Stenson.

Henrik Stenson, 40, har en hektisk vecka i ryggen.

Förra söndagen tog han hem British Open och blev den första svenska manliga golfspelaren genom tiderna att vinna en major.

Efter en välgörenhetstävling i Schweiz och några lugna dygn med familjen är han åter tillbaka på golfbanan.

Nu i Springfield, New Jersey, för att tävla om PGA-mästerskapet mot världseliten.

”Hade föredragit vila”

Det var en Stenson på gott humör som mötte pressen under tisdagen på plats i USA.

Han konstaterar att det har varit en speciell vecka, men att han trots det massiva pressuppbådet är redo att åter tävla om de stora titlarna.

– Jag hade föredragit en veckas mer vila men vi får se på söndag. Samtidigt, när man har momentum är det inte så dåligt att bara köra på. Det kan både vara positivt och negativt men med den framgången jag har haft nu vet jag att jag kan lägga mitt eget schema nästa säsong och spela de turneringar jag vill, säger Stenson på presskonferensen.

Tvåa på OS-rankningen

Tidigare har världens fyra bäst rankade spelare i Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth och Rory McIlroy redan tackat nej till OS-golfen av rädsla för Zikaviruset.

Det gör att Stenson går in i olympiaden som den bäst rankade spelaren.

Svensken får sällskap av David Lingmerth på herrsidan och Anna Nordqvist samt Pernilla Lindberg som ska försvara de svenska färgerna i golfturneringen på Rio olympiska golfbanan.

Till PGA-mästerskapet säger Stenson att han har haft svårt att ladda om med tanke på att The Open-segern hittills är hans största seger i karriären.

– Det blev champagne, lite mer champagne och lite mer champagne. Jag har inte varit i den här situationen förut så man gör det bästa man kan. Det är viktigt att få lite träning med bra kvalité på egen hand, men det är ganska svårt att hitta, säger Stenson och konstaterar att kändisskapet efter The Open-segern verkar ha lagt sig.

– Jag hade en lång putt i dag på fyran och den stannade en bra bit kort när någon i publiken skrek: ”Spelar din man golf?”. Tydligen visar det visar sig att man inte är kvar på sin pedestal så länge, säger han och skrattar.

Henrik Stenson går in i PGA-mästerskapet på Baltusrol Golf Club på torsdag klockan 13:45 lokal tid.

ARTIKELN HANDLAR OM