EM-silver till Jenny Rissveds

Foto: Jenny Rissveds.
SPORTBLADET

Efter fredagens blågula guld och silver i herrarnas sprint i mountainbike-EM sattes på lördagen hoppet till Jenny Rissveds. Svenskan motsvarade förväntningarna och cyklade hem silvret i crosscountry i U23-klassen.

Lördagens tävling bjöd på både tekniskt krävande och fysiskt utmanande terräng i den tidiga majvärmen.

Rissveds, till vardags tävlande för Falu CK, var med i täten från början. Men mot schweiziskan Sina Frei räckte den 21-åriga svenskan inte riktigt till. Frei ökade takten på det fjärde varvet och då orkade resten av startfältet, inklusive Rissveds, inte följa med.

– Det är alltid surt att bli tvåa, men jag är ändå glad. Jag gjorde mitt bästa och hade inte mer att ge, säger Rissveds på telefon till TT.

Kämpar om en

Kampen om en eventuell svensk damplats i OS står mellan Rissveds och Alexandra Engen, som deltar i söndagens crosscountrytävling för seniorer.

– Den här medaljen ger inga poäng i OS-jakten. Men jag har visat bra form och gjort det väldigt bra efter förutsättningarna. Jag har haft en tuff period mentalt som har tagit sjukt mycket energi och som har gjort att jag inte har kunnat fokusera.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM