”Det enda jag inte har är magrutor...”

1 av 8 | Foto: PETER HAPAK, ESPN
Vince Wilfork.
SPORTBLADET

147 kilo tung och stjärna i en av världens största sporter.

Nu kastar Vince Wilfork, 34, kläderna för att visa vem han egentligen är.

– Jag hoppas att folk ändrar uppfattning, säger han i ESPN:s hyllade ”Body Issue”.

Sedan 2009 har ESPN:s ”Body Issue” getts ut en gång om året. I den unika upplagan av tidningen visar olika idrottsstjärnor upp sina superkroppar in på bara skinnet. De poserar nakna för att hylla den atletiska kroppen – och framförallt för att visa att den skiljer sig från person till person, från sport till sport.

”Är helt normalt”

Fråga bara Vince Wilfork.

34-åringen är ”nose tackle” i Houston Texans i NFL, en stjärna i en av världens största sporter (amerikansk fotboll), som än i dag får dräpande kommentarer om sin vikt.

– Jag är naturligt stor. Jag har vägt mellan 140 och 160 kilo ända sedan high school. För mig är det helt normalt, eftersom jag sett ut så här i 20 år.

– Vissa tror att jag har fetma, de ser mig en slö tjockis. Jag hoppas att det här utviket kan få folk att ändra uppfattning. Alla vet att jag har en stor mage. Den stjäl fokus från resten av min kropp, som mina vader, min rygg, mina axlar och mina biceps. Men jag går på gym som alla andra, jag tränar lika hårt. Det enda jag saknar är ett sexpack. Men jag har aldrig brytt mig om det, säger han till ESPN.

”Handlar om självförtroende”

Vince Wilfork är naturligt stor.

Han ser inte ut som en fotbollsspelare, sprinter eller hockeystjärna.

Men utan sin storlek – utan sin styrka – hade han aldrig varit där han är i dag.

– Det är därför jag vill ställa upp på den här bilden. Jag hoppas att folk som väger lika mycket som jag kan kolla på den här bilden och få lite mer självförtroende.

– Det lär finnas kritiker, det lär finnas folk som tittar på bilden och skrattar, men det viktiga är att jag själv trivs med hur jag ser ut, och att jag är nöjd med vad jag åstadkommit. Allt handlar om självförtroende. Jag har aldrig brytt mig om vad andra tycker. Det viktigaste är att jag trivs med mig själv, tror på mig själv och älskar mig själv. Om någon har problem med det, då kan de dra dit solen aldrig skiner.

2016 års upplaga av ESPN:s Body Issue innehåller totalt 19 olika idrottsstjärnor.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL