Så här ser det ut när Sarah ”slappnar av”...

SPORTBLADET

Rio de Janeiro, Brasilien. Här kommer en rapport från Sveriges största medaljhopp i OS.

Mellan träningspassen passar Sarah Sjöström på att slappna av nere på Copacabana.

Men... hennes lugna strandhäng liknar inte riktigt ditt och mitt.

Hon landade, hon log, hon försvann.

Men vad har Sarah Sjöström gjort sedan i måndags då hon rullade sin vagn genom ankomsthallen, pratade med Sportbladet, sa att hon var jättetaggad och försvann ner i en hiss?

Några hundraprocentigt trovärdiga rapporter är svåra att få, för simlandslaget har stängt träningar för media och de aktiva ger inga intervjuer över telefon. Men små pusselbitar av information läcker ändå ut via de aktivas sociala medier.

Gör chins på Copacabana

Sjöström och de andra bor på ett hotell nära Copacabana. I lördags var de nere på stranden och tog porträtt vid OS-ringarna som ställts ut där.

Mer talande är bilden som Sarah la ut på sitt instagramkonto i torsdags med den tillhörande bildtexten "slappnar av på stranden".

Relaxandet består i att Sjöström häver sig upp för ett av de tiotals utegym som är placera i strandkanten. I bakgrunden spanar en annan gymbesökare in hennes chins.

Under söndagen, efter sex dagars medietystnad, ringer vi förbundskaptenen Ulrika Sandmark för att få veta mer.

– Vi tränar en till två gånger om dagen och åker till OS-byn tredje augusti. Sarah mår jättebra, hon är glad och fokuserad. Nu får hon några dagars lugn vilket är bra eftersom allt är så upphaussat. Hon jobbar på och har vardag, säger Sandmark.

Simmar fyra distanser

Vad gör hon förutom att simma?

– Hon har varit ute och gått.

Hur är maten på hotellet?

– Skitbra. Riktigt, riktigt bra.

Har hon besökt simhallen där allt drar igång nästa lördag?

– Jag var där första dagen, men simmarna har inte varit det än. Men bassängerna såg jättefina ut. Det blir grymt!

Sarah Sjöström har planerat att simma fyra individuella distanser: 100 meter fjäril och 50, 100 och 200 meter frisim. Utöver det kommer hon att delta i lagkapperna.

ARTIKELN HANDLAR OM