Ericsson har 300 milj skäl att ta två poäng

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Framtiden står på spel för Marcus Ericsson & Co

Foto: TT

Marcus Ericsson och Sauber är pressade. Två poäng kan ge teamet närmare 300 miljoner kronor – och säkra Ericssons framtid i F1.

Därför var svenskens kvalinsats mycket viktig.

– Med ett felfritt lopp kan det vara möjligt att ta poäng, säger Ericsson.

Sedan både Sergio Perez och Romain Grosjean straffats och flyttats tillbaka i starten ser det lovande ut för Ericsson. Han startar sitt 50:e GP från den 14:e rutan.

– Det var positivt att vi gick till Q2. Det har varit en väldigt tuff helg, under träningarna har jag inte alls haft någon bra känsla. Därför känns det ännu bättre att vi tog oss till Q2, säger Ericsson om sin bästa kvalinsats sedan den 16 april.

Han har inget kontrakt för 2017 och för att få köra en fjärde F1-säsong behöver han prestera även om materialet inte är det bästa. Efter kvalet i Singapore står det nu 8–7 till Ericsson i den interna duellen med Felipe Nasr.

”Väldigt viktigt”

– Tyvärr är det så att om du ligger bland de sista är det svårt att visa sina kvaliteter och bli uppmärksammad för det jobb man gör, säger Ericsson.

 – Det är väldigt viktigt och det vore bra för mig om jag kunde komma högre upp i resultatlistan och visa vad jag kan.

Två plågsamma timmar

Stadsloppet kring Marina Bay är årets absolut tuffaste. Lufttemperaturen är över 30 grader, luftfuktigheten ligger på 80 procent och det tar närmare två timmar att genomföra tävlingen. Det gör att förarna tappar mer än tre kilo i vikt, och som om inte det var nog har Singapores GP 23 kurvor och ingen raksträcka som är mer än 670 meter lång. Det gör att förarna måste vara koncentrerade varje sekund – annars sitter bilen i muren. Hittills har aldrig tävlingen körts utan att säkerhets- bilen varit ute på banan.

– Loppet är krävande både för förare och bilar. Det brukar hända rätt mycket, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Med ett felfritt lopp kan det vara möjligt att ta poäng.

Sauber måste ta sig in bland de tio bästa i något av de sex avslutande loppen. Teamet ligger sist i märkes-VM, efter Manor som tagit en poäng. Plats tio i märkes-VM betyder en vinst på närmare 300 miljoner kronor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM