Kalla kan göra comeback i helgen

avPetra Thorén, Elvedin Basic

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan komma att ställa upp i Skandinaviska cupen

Foto: BILDBYRÅN

Svenska skidförbundet meddelar nu att Charlotte Kalla kan komma att göra comeback.

Redan i helgen.

En avgörande faktor är att kroppen svarar bra på högintensiv träning i veckan.

– Om det flyter på fortsatt bra för Charlotte Kalla kommer även hon att tävla i Lillehammer, berättar Rikard Grip.

I helgen bekräftade Charlotte Kallas personlige tränare Magnus Ingesson för Sportbladet att Kalla avstår nästa helgs tävlingar i Davos efter problemen med förmaksflimmer.

Igår meddelade Skidförbundet att Charlotte Kalla hade tänkt göra comeback på nyårsafton i Tour de Ski.

Men nu kan comebacken komma mycket tidigare – i Skandinaviska cupen.

Samtidigt som världscupen fortsätter i Davos genomförs tävlingar i Lillehammer fredag till söndag.

– Vi tar ut fem plus fem seniorer till Skandinaviska cupen, samt två plus två juniorer. Om det flyter på fortsatt bra för Charlotte Kalla kommer även hon att tävla i Lillehammer, berättar Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Två lopp aktuella

När Sportbladet når förbundskaptenen utvecklar han:

– Det blir i så fall på lördagens och söndagens distanslopp som går i skejt och klassisk stil. Att inte få några tävlingar alls framöver är inte heller bra. Men det är viktigt hitta rätt nivå, säger han.

Högsta prioritet för Charlotte Kalla är att kroppen svarar rätt på upptrappningen. Hon har efter förra veckans undersökningar av hjärtat, som innebar att hon fick medicinskt klartecken för att träna vidare, kört lugnt.

För att kunna tävla till helgen behöver hon upp i intensitet. Enligt Rikard Grip kommer hon att lägga in ett högintensivt pass under dagarna framöver, på snö i Idre.

– Det som ska till nu är att att träningen fortsatt funkar bra och att hon får gjort ett högintensivt pass som kroppen svarar på. Då finns det en möjlighet för henne att tävla till helgen. Hon är uttagen som sjätte och extra person, så det påverkar ingen annan, säger Rikard Grip.

Beslut fattas alltså senare i veckan.

Ekström debutant

Bland de tio damer och elva herrar som tagits ut till helgens världscuptävlingar i Davos, Schweiz, den 10–11 december märks bland andra Johan Olsson och Daniel Richardsson som är tillbaka efter att ha avstått förra tävlingshelgen.

Men där finns också en debutant.

Axel Ekström, Garphyttans IF, överraskade med att bli tvåa på 10 kilometer fristil vid tävlingspremiären i Bruksvallarna för två veckor sedan. Han får nu göra världscupdebut med landslaget.

På damsidan är Maria Rydqvist tillbaka.

Publicerad: