SHL 2016/2017

Sågar sig själv efter förlusten: ”Skitmatch”

Av: 

Eric Persson

SPORTBLADET

KARLSKRONA. Karlskrona blev pulveriserat av Luleå.

Då tog tränaren Per Hånberg på sig hela skulden.

– Jag gör en skitmatch och det drabbar laget, säger han.

Karlskrona låg på en sjätteplats sex poäng före tabelltian Luleå inför den här sexpoängsmatchen lagen emellan. Norrbottningarna tryckte gasen i botten från första stund – och gick snabbt upp till en 3–0-ledning.

Johan Forsberg gjorde 1–0 innan juniorerna Isac Lundeström, 17, och Einar Emanuelsson, 19, samarbetade fram till Emanuelssons allra första SHL-mål.

När klockan stod på 12.29 petade veteranen Karl Fabricius in en retur på ett skott från Johan Forsberg.

”Tar nog priset”

Karlskronas nyckelback Mattias Karlsson skrädde inte på orden när C More intervjuade honom efter den första perioden:

– Vi har haft tendenser på att göra lite dåliga perioder, den här tar nog priset i år. Det är fullständig katastrof, sa Karlsson till C More.

Samtidigt gladde Luleås succéjunior Einar Emanuelsson sig över sitt debutmål i SHL.

– Jag följer som bara med och han (Isac Lundeström) hittar en riktigt bra passning. Det var bara att skicka den på mål. Det är alltid roligt att göra mål, sa Emanuelsson till C More.

Kritisk

Den andra perioden blev en annan historia. Luleå drog på sig tre utvisningar, Karlskrona pressade på för en reducering och gästerna tog en time out i slutminuterna. Trots att perioden förblev mållös var Luleås 1–0-målskytt Johan Forsberg kritisk.

– Första perioden var riktigt bra, men lika dålig var den andra perioden. Vi är inte alls nöjda så här långt, sa Forsberg till C More innan han fick frågan om vad som behövdes justeras:

– Allting. Det får inte se ut som det gjorde i den andra för då kommer vi förlora den här matchen.

”Jag gör en skitmatch”

Den tredje perioden var av det jämnare slaget, men Karlskrona lyckades aldrig spräcka sin målnolla. Med drygt fem minuter kvar av matchen gjorde i stället den så ifrågasatte forwarden Tim Kennedy 4–0 i spel fem mot tre. Därmed gjorde Kennedy mål för andra matchen i rad.

Matchen slutade 4–0 och Joel Lassinantti fick hålla säsongens tredje nolla. Efteråt var Karlskronas tränare Per Hånberg rejält självkritisk.

– Det ligger på mig, vi är inte mentalt förberedda på att ta kriget. Och det faller på ledaren. Jag gör en skitmatch och det drabbar laget. Det är sorgligt att jag inte kan få laget att vara mer rustat för strid när det väl gäller, sa Hånberg till C More efter matchen.

Sen fick Hånberg frågan om vad som saknades.

– Det är vilja, det är mod, inlevelse, passion, hjärta, fighting spirit… Hela laget är duktiga hockeyspelare, grymt bra lirare och grymt bra människor. Men vi ledare har ett ansvar, jag kan inte stå och skylla på laget hela tiden, sa han till C More.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2016/2017

SHL Svenska hockeyligan

Karlskrona HK

Luleå HF