Efter frisläppandet – kraschade direkt

SPORTBLADET

Tillbaka i tävling efter att ha gripits av polis.

Då var Antonio Lindbäck inblandad i en krasch.

– Det är sådant som händer, säger han i Eurosport.

Direkt efter torsdagens möte mellan Indianerna och Lejonen greps den 31-årige VM-föraren Antonio Lindbäck av polis.

– Han är misstänkt för brott och var anhållen i sin frånvaro, sa Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till Sportbladet.

Lindbäck är skäligen misstänkt för ett allvarligt brott och riskerar mellan två och sex års fängelse, men förnekar själv brottsmisstankarna som har delgivits honom.

På fredagen försattes han på fri fot.

Åklagaren valde att inte göra någon häktningsframställan, men misstankarna mot speedwaystjärnan kvarstår.

– Vi är överlyckliga, sa Mattias Fahlström, Lindbäcks manager.

Inblandad i krasch

På lördagen gjorde han sin första tävling sedan gripandet.

Lindbäck kom till start i polska Ostrów Wielkopolski och imponerade inledningsvis i tävlingen. Det hela fick dock ett tråkigt slut då han och Piotr Pawlicki brakade ihop i en krasch som renderade i att svensken diskades.

Ett hårt beslut, enligt Eurosports kommentator, som menade att Lindbäck inte hade någonstans att ta vägen när Pawlicki kom in framför honom.

31-åringen själv håller med.

– Det blev tajt i kurvan där. Jag vet ju var jag har mina motståndare och de vet var de har mig. Ibland slår man ihop med varandra. Det hände nu. Jag är bara glad att vi både är okej och att vi kan stå på benen, säger han i Eurosport.

Lindbäck och Pawlicki försonades i en vänskaplig kram direkt efter incidenten.

”Jag mår bra”

I samband med tävlingen uttalade sig Lindbäck själv om brottsmisstankarna för första gången – trots att han blivit ombedd av sin försvarsadvokat (Åke Broné) att inte uttala sig.

– Jag mår bra. Jag är glad och är här (i Polen) för att göra mitt jobb. Jag är här för att åka speedway, det som har hänt hemma får vi ta senare, nu är jag här för att åka, sa han till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM