"Jag vill bara ha bältet"

SPORTBLADET

Hendricks sörjer inte GSPs avsked

För en månad sedan förlorade Johny Hendricks, 30, sin titelmatch mot regerande mästaren Georges St-Pierre, 32, efter ett mycket kontroversiellt domslut.

Efter St-Pierres besked om att avsluta sin karriär utan att ge Hendricks chans till returmatch uttalar nu Hendricks sig.

– Jag ville aldrig möta GSP specifikt, jag har alltid velat ha bältet mer än något annat.

Det var i titelfighten i UFC 167 den 16 november som många ansåg att Johny Hendricks besegrade mästaren Georges St-Pierre efter fem tuffa ronder. Istället gavs segern till "GSP" och kanadensaren fick behålla sin titel.

Många rasade mot domslutet och Hendricks själv var tydlig med vad han tyckte.

– Jag tyckte att jag vann klart. Bältet är mitt, jag förtjänade det och de stal det från mig. Men jag kommer tillbaka och svär på Gud att det här inte kommer att hända igen, sa han då.

"Min värld kretsar inte kring honom"

Men det blir ingen returmatch mot St-Pierre. Efter beskedet i förra veckan att mästaren avslutar sin karriär så får inte Hendricks chansen att möta honom igen. Igår kommenterade Hendricks beskedet för första gången.

– Jag bryr mig inte om det. Så här är det, om jag möter GSP igen, så möter jag honom igen. Om jag inte gör det, så gör jag inte det. Min värld kretsar inte kring honom. Den kretsar kring bältet. Och det är det jag sagt hela tiden. Jag tänker inte slåss mot GSP, jag vill ha det som han burit med sig till alla presskonferenser. Det är vad jag fajtades för, och vad jag fortfarande fajtas för, säger Hendricks i en intervju med MMA Hour.

Samtidigt uttalar sig UFC-presidenten Dana White att vi förmodligen inte har sett det sista av Georges St-Pierre.

– Han kommer tillbaka. Han har inte gått i pension, säger han till Fox Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA