Gav bort leksaker för över 100 000 kronor

SPORTBLADET

NFL-stjärnan gav bort julklappar till exalterade barn

Julen närmar sig och då har inte alla barnfamiljer pengar till julklappar, men det har Andre Johnson, 32.

NFL-stjärnan gav förra veckan flera barn chansen att få plocka på sig så många julklappar som möjligt under 80 sekunder.

Summan landade på över 100 000 kronor, något som han gladligen betalade.

– Det är kul för barnen, det är kul för mig, säger Johnson.

Wide receivern Andre Johnson draftades till NFL-laget Houston Texans som nummer tre för tio år sedan. Han skrev då på ett sexårskontrakt värt 39 miljoner dollar, motsvarande 257 766 600 kronor.

Pengar i överflöd, men runt juletid blir han "Andre Claus". I förra veckan lät han socialt utsatta barn som är anslutna till Child Protective Services få plocka på sig så många leksaker de hann under 80 sekunder.

– Det ger dem en chans att gå runt i butiken och få precis vad de vill. De behöver inte be någon om det. Vad de än har på sin önskelista kan de ta, det är därför jag gör det, säger Andre Johnson.

Sjunde året i rad

Det är inte första gången som Johnson agerar jultomte. Detta är sjunde året på raken som han anordnar julklapputdelningen som ger möjlighet för barnfamiljer som annars inte haft råd att köpa några julklappar att få precis vad de önskar. Förutom fritt antal leksaker under 80 sekunder får alla barn dessutom vars ett Xbox360 med två spel till.

– Det är kul för barnen, det är kul för mig, det är något som jag tycker om att se varje år. Så varför inte bara fortsätta att göra det, säger Johnson om sin julklappsutdelning.

"Jag har ett stort hjärta"

– Jag tycker han är enormt häftig som gör det här. För jag tycker om leksaker och att shoppa, säger ett av barnen som fick vara med och plocka på sig leksaker.

När de meterlånga kvittona skrevs ut stod slutnotan på 17 352 dollar, motsvarande 114 686 kronor.

– Det är juletid, det är tiden för att ge. De som känner mig vet att jag har ett stort hjärta och att jag tycker om att ge tillbaka och hjälpa andra. Det är därför jag gör det jag gör, säger Johnson.

ARTIKELN HANDLAR OM

NFL