Bröt stallordern – kör för segern

avAnna Andersson

Publicerad:

20 sekunders försprång inför sista etappen

Foto: REUTERS
Nani Roma

De har kämpat sig genom tre länder på två veckor.

Nu återstår en etapp.

Det skiljer 26 sekunder mellan ettan och tvåan.

 – Allt är möjligt, säger Nani Roma.

Efter gårdagens etapp förklarade Stephane Peterhansel att han fått order om att inte attackera totalledaren Nani Roma.

Men Peterhansel, som jagar sin 12:e seger i Dakarrallyt, attackerade för fullt på den näst sista etappen mellan El Salvador och La Serena (349 km). Nasser Al Attiyah hade länge ledningen, men Peterhansel körde om honom och vann även etappen. Nu har fransmannen ledningen med 26 sekunder över Nani Roma inför de avslutande 157 km.

– Jag vet inte vad som hände. Killarna i täten var inte allt för snabba. Jag körde om Nani för han körde så långsamt, jag tror att han hade punktering, säger Peterhansel.

– Sedan stannade jag på en sanddyn strax före mål och gav honom ett tecken så att han kunde köra om, men det gjorde han inte eftersom han inte ville vara först över dynerna och då körde jag ensam in i mål.

Avgörande i dag

I dag avgörs rallyt.

– Allt kan hända, vi pratar om 20 sekunder, säger Nani Roma, som tidigare vunnit rallyt med en MC.

– Vi får se hur det går.

I MC-klassen tvingades totalledaren Marc Coma byta motor under inledningen av etappen. Det gav honom ett straff på 15 minuter och fjolårssegraren Cyril Despres tog istället dagens seger. Detta hade dock ingen påverkan på totalställningen där Coma är i en klar ledning,  Joan Barreda Bort som låg tvåa totalt hade ett elproblem under dagens etapp och tappade rejält i sammandraget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally