Sportbladet

Percy Nilsson polisanmäld

Av: 

Daniel Hultqvist

SPORTBLADET

Gick till attack mot Hemglass-bilen

När glassbilen rullade in i Höllviken brast det för hockeyprofilen och byggherren Percy Nilsson, 70.

Nilsson stod inte ut med ljudet av glassbilen – och borrade sönder ett av bilens däck i ren ilska.

– Vi rubricerar ärendet som skadegörelse, säger Erik Lövgren, inre befäl vid polisen i Ystad, till Kvällsposten.

Trots att Malmös ”starke man” Percy Nilsson lämnade ordförandeuppdraget i Malmö Redhawks för fem år sedan är 70-åringen starkt förknippad med hockeyklubbens framgångar - och fall.

Nu har han hamnat i blåsväder för helt andra saker.

Stod inte ut med melodin

Som att gå till angrepp mot en glassbil.

Den minst sagt udda incidenten inträffade under måndagskvällen när glassbilen och föraren, en 19-årig tjej, rullade in i Höllviken där Percy Nilsson bor, rapporterar Kvällsposten.

Enligt tidningen ska Nilsson länge retat sig på glassbilens volymstarka melodi – och i går brast det fullständigt för Nilsson som helt enkelt valde att borra sönder ett av glassbilens däck.

– Jag blev skiträdd och frågade honom vad han höll på med och då ropade han argt "Jag har sagt till er flera gånger att det måste bli ett slut på plinget", säger tjejen till tidningen.

– Innan han gick tillbaka in i huset så sa han "Varsågod och ring polisen nu". Han hotade inte mig personligen, men det var fruktansvärt obehagligt. Jag visste ju inte vad han var ute efter.

”Jag är stor hockeyälskare”

Under tiden ska en förbipasserande kommit fram och tagit hand om den förtvivlade glassförsäljaren.

– När personen undrade om jag inte kände igen Percy Nilsson så föll plötsligt bitarna på plats. Jag är stor hockeyälskare och sitter i styrelsen för Malmö Redhawks supporterklubb, så det är klart jag vet vem Percy är. Som jag har beundrat den mannen! Så just nu känns det inte så bra. Man får bara inte uppträda som han gjorde i kväll, säger hon vidare till Kvällsposten.

Nu har Percy Nilsson blivit polisanmäld och är misstänkt för skadegörelse. Polisen i Ystad bekräftar att en anmälan har upprättats i ärendet.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert: