”Det kan öppna många dörrar”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Han har en andraplats.

Nu satsar Felix Rosenqvist på en seger i världsgfinalen.

– Den kan öppna många dörrar, säger svensken.

På söndag avgörs F3-loppet på stadsbanan i Macau. Det anses vara ett VM för formel 3-förare, där möts förare från alla olika serier och en seger är otroligt meriterande. Den förste föraren som vann tävlingen för 30 år sedan var Ayrton Senna.

I år ställer 28 förare från 13 länder upp i världsfinalen på de trånga stadsgatorna i Macau. I fjol var Felix Rosenqvist tvåa i tävlingen bakom Red Bulls juniorförare Antonio Felix Da Costa. I morgondagens kvalrace startar han från första startled och målet är att vinna på söndag.

– Det är helt okej, det har gått hyfsat med tanke på att jag har haft problem med en matförgiftning. Jag har inte tagit några onödiga risker och  har kontroll på bilen. NU gäller det att jag får kotroll på kroppen också, men det ska nog vara bra i morgon, säger Felix Rosenqvist.

Morgondagens lopp avgör sedan startordningen på söndag:

– Nu startar jag tvåa där och jag tror inte att det spelar någon större roll om jag är etta, trea eller fyra i starten av det loppet. Det är rätt mycket som kan gå fel redan in i den första kurvan så det är bra att vara med i toppen, jag tror att farten i bilen är bra och nu handlar det om att komma i mål på en bra placering i morgon. DÅ har jag alla chanser på söndag.

Svensken upptäcktes av Mercedes och Mücke Motorsport under sitt lopp där 2010. Sedan dess har han gjort flera bra resultat, bland annat vunnit RTL Masters på Zandvoort två gånger och i år satsar han på att ta sin första seger i Macau.

- Jag känner inte direkt att stallet kräver det av mig, de har sagt att det inte spelar någon roll om jag är etta eller tvåa utan jag ska gå ut och ha roligt. För en förare som inte har den backningen kan detta naturligtvis betyda allt för framtiden. För mig är det inte helt nödvändigt att vinna, men det är klart att en seger hade öppnat nya dörrar. Så är det, säger årets EM-tvåa i F3.

– Folk vet rean hur bra jag är. Macau är en bonus, men en mycket, mycket prestigefylld sådan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport