Tidemand i överlägsen ledning

Pontus Tidemand imponerar i Mexiko.

Han leder rallyt överlägset.

– Vi kan nog få en riktigt kul avslutning på helgen.

Världsmästaren i WRC2 tog ledningen redan under den inledande specialsträckan i Rally Mexiko. Han drygade ut ledningen till mer ön tre minuter under fredagens tuffa etapper och efter lördagens tävlande leder han nu klassen med fem och en halv minut.

– Den största utmaningen idag var faktiskt att hitta balansen mellan att köra kontrollerat och samtidigt inte slå av på tempot, säger Tidemand.

– Rallybilen är gjord för att gå snabbt och den blir mer svårkörd när man tar det lugnare. Så vi har försökt hålla ett relativt högt tempo och inte lagt mycket fokus på att ledningen är så pass stor som den är. Vi har kört vårt race helt enkelt.

Måste ta bilen i mål

Under söndagen återstår tre specialsträckor, nu behöver Tidemand och hans kollega Jonas Andersson bara köra bilen i mål för att vinna sin första tävling för säsongen. Tidigare i år har ekipaget varit tvåa i Rally Sweden.

– Tankarna inför morgondagen går inte i andra banor än att vi måste ta bilen i mål. Många har tvingats bryta under helgen och det om något bevisar hur snabbt läget kan ändras.

– Men allt känns kanonbra och fortsätter det så här imorgon också så kan vi nog få en riktigt kul avslutning på helgen.

Punktering stoppade Loeb

Svenskarna har kört så pass bra att de ligger sjua i det totala sammandraget. Tävlingen leds totalt av den regerande mästaren Sébastien Ogier före Kris Meeke. Thierry Neuville, som ledde efter fredagen, gjorde ett antal mindre misstag under lördagen och rasade i sammandraget. även Sébastien Loeb hade problem. Han hade ledningen, men tappade när ett däck gick sönder.

– Det låg en sten på insidan av vägen. Den såg inte så allvarlig ut och jag trodde inte att jag skulle få någon punktering där, men så var det, säger Ogier.

Årets tredje VM-rally avslutas natten till måndag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.