Olsson: ”Fortfarande ingen favorit”

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

ÅRE/STOCKHOLM. Matts Olsson ligger åtta efter första storslalomåket.

Men han har problem med backen i Åre.

– Det är fortfarande ingen favorit, säger han.

Marcel Hirscher leder inför det andra åket av världscupavslutningen. Marginalen ner till fransmannen Victor Muffat-Jeandet på andraplatsen är 50 hundradelar. Norrmannen Henrik Kristoffersen är ytterligare nio hundradelar efter på tredjeplatsen.

Matts Olsson är bäste svensk efter det första åket, på åttonde plats, 1,37 sekunder från Hirscher i täten.

– Det kunde ha varit både sämre och bättre. 1,37 efter Hirscher är väl standard, men det är någon mer där emellan är lite synd och att det är lite långt upp till pallen. Men jag får försöka köra för en bra placering, säger Olsson.

”Fortfarande ingen favorit”

Men Olsson har fortfarande problem med backen i Åre.

– Jag tycker att jag skötte mig okej, men man har inte råd med så mycket. Det får gärna inte spruta så mycket snö och jag tycker att jag kom ur rytmen och det har man inte råd med. Det är fortfarande ingen favorit, säger han.

Vad säger du inför andra? 

– Jag ska försöka göra min del och så får jag hoppas att jag har lite tur eller något så får vi hoppas att jag kan klättra. 

André Myhrer, som kände sig krasslig och förkyld redan under fredagens lagtävling, avstår storslalomen med förhoppningen att kunna vara med i söndagens slalom.

– Jag är faktiskt ganska pigg. Jag är lite förkyld, men André var riktigt dålig i morse så det är nog bra att han sparar sig, säger Olsson.

Det andra åket startar kl 12.30.

ARTIKELN HANDLAR OM