”Jag har inga funderingar kring det”

avMalin Wahlberg

Zlatan Ibrahimovic är klar för Los Angeles Galaxy. 

Det förändrar ingenting för landslaget inför VM. 

– Vad det gäller den frågan har jag samma svar som tidigare, säger förbundskapten Janne Andersson. 

Det kom kanske inte som någon jättechock att det i går blev officiellt att Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United

”Även storslagna saker har ett slut och det är dags att gå vidare efter två fantastiska säsonger i Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, staben och alla som har varit med mig i den här delen av min historia”, skrev han på Instagram. 

Under fredagen blev det officiellt att Ibrahimovic går till Los Angeles Galaxy. Så sent som för två veckor sedan öppnade Zlatan dörren för landslaget, men för förbundskapten Janne Andersson förändrar flytten inte läget inför VM. 

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Vad det gäller den frågan har jag samma svar som tidigare. Jag har inga funderingar på det, säger han.

Zlatan har inte hört av sig

På frågan om Ibrahimovic, eller någon i hans närhet har hört av sig till Andersson svarar förbundskaptenen kort och gott ”nej”. 

Andreas Granqvist tror inte att Zlatans flytt beror på att han vill ta en plats till VM.

– Jag har ingen aning, jag vet inte hur situationen varit i Manchester United varför han inte spelat på slutet. Men det är nog inte på grund av det utan att han vill till Amerika, och göra bra ifrån sig där och "ta över Amerika också".

Granqvist tycker att klubbytet är spännande.

– Nä, men det är väl en intressant flytt. Det har varit ett antal stora spelare i den klubben, jag tänker främst på Beckham. Ska bli väldigt kul att se honom i Amerika, se om han kan ta över det landet också. Förhoppningsvis kommer han få mycket speltid och göra bra i från sig, säger Andreas Granqvist.

TV 4 18.00 lördag: Sverige-Chile.