The Mauler: ”De kan bara hålla käften”

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter den tunga förlusten höjs åsikter om att Alexander Gustafsson har gjort sitt i oktogonen.

Nu ryter ”The Mauler” tillbaka mot tvivlarna.

– Folk har alltid synpunkter, men de som tycker att jag borde lägga av kan bara hålla käften, säger UFC-stjärnan.

Returmötet mot Jon Jones blev inte som Alexander ”The Mauler” Gustafsson hade hoppats på.

Svensken fick en smäll mot ljumsken, något som ledde till en blödning, och Jones kunde vinna efter att domaren avbrutit fajten redan i den tredje ronden.

”The Mauler” landade åter på svensk mark på nyårsafton och har fortfarande smärtor. Men trots att han inte hunnit analysera fajten i någon större utsträckning anser han att det var just den smällen som var orsaken till förlusten.

– Jag fick så jävla ont. Det stängde mig helt. Jag kunde inte röra mig eller sparka. Jag var som en sköldpadda. Smärtan tog över och jag föll in i hans game, säger Gustafsson till Sportbladet nu när han åtminstone hunnit smälta titelmatchen.

Då kan han börja träna

Han är fortfarande besviken.

– Men jag tar mig framåt och livet går vidare. Jag har ju två barn och då är det enklare, säger Gustafsson vars familj däremot inte var på plats i Los Angeles.

Vad har du gjort dagarna efter förlusten?

– Ingenting, egentligen. Dagarna bara går och jag känner mig ganska tom. Från att ha varit så jäkla fokuserat till att det är över på tre och en halv rond. Det blir tomt.

När kan du börja träna igen?

– Doktorn har sagt om ett par veckor. Även om jag har ont så är det inget som är trasigt. Pungskyddet trycktes upp till höger om skrevet och gav en rejäl blödning. Det är svullet fortfarande.

Direkt efter matchen, som gick natten mot i söndags, avslöjar också ”The Mauler” ordväxlingen med Jon Jones. De berömde varandra och kom överens om fler matcher mot varandra i framtiden.

– Ja, vi pratade och det var bara respekt. Det har varit mycket trashtalk innan, men efter en sådan här fajt är det bara respekt man visar.

”Fuck it, jag skiter i det”

Men några fler matcher borde det inte bli – åtminstone inte enligt Sportbladets läsare.

I vår undersökning anser hela 74 procent att han borde lägga av.

När Gustafsson får höra om den siffran ryter han tillbaka kraftfullt.

– De som tycker jag borde sluta kan bara hålla käften. Folk har alltid synpunkter och tycker att de själva är experter. Men fuck it, jag skiter i det. Jag kör min grej, säger han och fortsätter:

– Jag är långt ifrån klar. Jag är 31 år gammal, det här är min idrott och jag skiter inte i det bara för ett bakslag.

Har du fortfarande titelbältet i tankarna?

– De tankarna har kanske lagts lite på is nu, och jag måste jobba upp mig igen, men det finns många matcher att ta. Jag ska sätta mig ner med teamet och diskutera en nästa match, motstånd och plats. Jag tar nya tag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE