Stoppad av läkare – har gått ner två kilo

Dramatiska bilder: ”Helt blek i ansiktet”

avAndreas Käck

Värmen i Melbourne har skördat sitt första offer.

Andrea Petkovic kollapsade under sin öppningsmatch och förbjöds från att fullfölja.

– Jag trodde att det skulle gå…, säger tyskan.

Årets första grand slam, Australian Open, har inletts.

Och det är varmt.

Riktigt varmt.

Det fick den 31-åriga tyskan Andrea Petkovic erfara när hon i öppningsmatchen mot rumänskan Irina-Camelia Begu kollapsade i värmeböljan.

– Jag var helt väck. Det var som om jag befann mig i en fantasivärld. Jag kunde knappt sitta upp, ändå ville jag fortsätta spela. Jag trodde att det skulle gå, men läkarna stoppade mig och det var förstås rätt beslut – jag var ju helt blek i ansiktet…, säger Petkovic.

Gick ner två kilo

Det var vid ställningen 7-6 (3), 3-4 och underläge 30-40 som tyskan plötsligt tappade kontrollen över sin kropp. Sjukvårdare kom in på banan och kollade puls och blodtryck, och ledde sedan Petkovic ut i omklädningsrummet.

Petkovic har haft en usel uppladdning inför Australian Open, så kollapsen kom egentligen inte som en överraskning. Hon har dragits med en sjukdom och gått ner två kilo på några dagar. Därmed blev de extrema förhållandena – en bra bit över 30 grader och 80 procents luftfuktighet – för mycket.

– I fredags orkade jag bara träna i 12 minuter, i söndags kunde jag köra 39. Med tanke på det kändes det ändå helt okej, säger hon.

Ber om extra vila

Petkovic är fortfarande kvar i dubbelturneringen. Hon har nu bett arrangören att schemalägga hennes nästa match så sent som möjligt, så att hon ska få tid till att vila upp sig.

1 av 3 | Foto: Eurosport
ARTIKELN HANDLAR OM