Motorsport

”Det är inte alls bra för mig”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Ericsson missnöjd – trots framsteg i första loppet

Från sjuttonde till elfte plats.

Marcus Ericsson körde upp sig – men det är teamkollegan som har pole i morgon.

– Det är självklart inte alls bra för mig.

Har en chans kvar.

Har en chans kvar.

Foto: Super Nova Racing

Svensken var bara 20:e man i kvalet till GP2-helgen i Abu Dhabi, men tjänade sedan ett par placeringar när flera förare straffades eftersom de kört emot rött ljus i kvalet.

I racet startade han sedan bra och körde om ett par bilar på det första varvet.

Elva i mål

– Sedan hade jag lite otur i kurva två, van der Garde snurrade precis framför mig och jag tvingades styra undan för att inte köra in i honom. Där tappade jag några bilar. Utan det hade jag nog varit längre fram efter det första varvet, säger Marcus till Sportbladet.

– Sedan missade jag lite i omstarten.

I mål var han elva, vann gjorde Sergio Perez som kör F1 för Sauber nästa säsong och Oliver Turvey som hade pole var tvåa i mål. Marcus teamkompis i Super Nova, Josef Kral gjorde nu comeback efter den skada han ådrog sig i Spanien i somras och han tog plats åtta.

Det innebär att han har pole i morgondagens sprintrace.

”Mindre kul för mig”

– Det är kul för Josef och för teamet, men det är mindre kul för mig. Man måste alltid vara bättre än sin teamkolleja, så detta var inte bra, men jag måste jobba vidare.

Vad har du för tankar inför sprintracet i morgon.

– Jag startar elva och jag har självförtroende i starten och vet att jag kan göra ett bra förstavarv. En poängplats är inom räckhåll (de sex första). Men jag måste få till inställningarna på bilen lite bättre och jag måste hitta självförtroendet i körningen.

– Jag kvalar för dåligt, i racet finns farten och jag har visat att jag kan ta mig framåt. Alla andra moment sitter och jag hoppas att folk ser det men jag måste hitta en sekund på kvalet.

Sprintracet avgörs i morgon förmiddag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

GP2