Rasister stoppar Mario Balotelli

SPORTBLADET

Lämnas hemma – för att undvika rasistiska fans

När Manchester City i morgon åker till Turin för att möta Juventus lämnar Roberto Mancini Mario Balotelli hemma.

Anledningen?

Mancini vill skydda honom från Juventus fans som tidigare öst rasistiska glåpord på Balotelli.

Mario Balotelli och Juventus fans har haft ett par duster med varandra.

När Balotelli spelade i Inter var han Juventusfansens stora hatobjekt och klubbens ultrasupportrar har vid upprepade tillfällen hånat Balotelli med rasistiska glåpord.

"Det finns inga svarta italienare" skanderade ultrafansen när Balotelli gjorde mål på Juventus i en match i april 2009. Som bestraffning för detta tvingades Juventus spela en match inför tomma läktare.

Vill skydda honom

De rasistiska delarna av Juventusfansen har till och med gått så långt att man ropat rasistiska ramsor om Balotelli – när inte ens Balotellis lag varit inblandat, vilket har medföljt böter för klubben.

Enligt goal.com väljer nu Roberto Mancini att lämna honom hemma från torsdagens Europa League-möte för att skydda honom från rasistiska glåpord. Tidigare har Mancini bestämt hävdat att han kommer ta med Balotelli till Turin, trots fansen, för att matchen troligtvis skulle vara viktig för gruppens utgång.

Adebayor tar platsen

Nu är det dock klart att City kommer gå vidare, och då lämnar Mancini honom hemma för att undvika nya skandaler.

I stället väntas Emmanuel Adebayor – som ironiskt nog ryktas vara på väg till Juventus – få platsen i Manchester Citys trupp. Det är klart att Juventus inte kommer gå vidare ur gruppen medan City slåss om förstaplatsen med polska Lech Poznan.