Motorsport

Flodin vann i Japan

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Svensken har gått upp i VM-ledning i PWRC-klassen

Patrik Flodin vann överlägset i Japan.
Patrik Flodin vann överlägset i Japan.

Det blev en ren defilering för Patrik Flodin i Rally Japan. Svensken låg i ledning redan från fjärde sträckan och släppte den sedan aldrig.

Hemmafavoriten Toshi Arai kraschade bort sig redan under fredagens andra sträcka och sedan har rallyt varit en enkel match för Patrik Flodin. Svensken har kört i en klass för sig och dominerat trots de svårkörda och mjuka vägarna.

– Andra gången sträckorna körs är de riktigt dåliga och tuffa. Det är så djupa hjulspår att underredet slår i hela tiden, förklarar Flodin i ett pressmeddelande.

Ensam i topp

Trots att Flodien hela tiden haft en rejäl ledning har det ändå varit lite nervöst.

– Det har känts lite som att köra runt i en egen bubbla. I stället för att fajtas om sekunder har vi bara oroat oss för om bilen ska hålla, säger han.

Under lördagen utökade svenskekipaget sin ledning till stabila 3,25 minuter . Den sista tävlingsdagen skördade sina offer, sex bilar fick bryta, men Patrik Flodin och hans co-driver Göran Bergsten klarade sig utmärkt.

– Vi åkte bara på i ett högt och stabilt tempo, allt för att hålla koncentrationen uppe, säger han.

Säker seger

Segermarginalen blev 2 minuter och 45 sekunder till tvåan Hayden Paddon och trea blev Gianluca Linari som tog sin första pallplats.

– Det har verkligen varit ett annorlunda rally. Normalt har man en adrenalinkick på högsta nivå och kämpar om sekunder. Här hade vi en ledning på över minuten redan efter fyra sträckor ocg har mer eller mindre bara åkt och bevakta ledningen sedan dess. Men jag ska inte klaga, det här var en riktigt skön seger, säger Patrik Flodin.

Tack vare segern så går Flodin också upp i ledning i PWRC-klassen.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally