Alonso och Massa snabbast i Valencia

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Ferraristallet dominerade
första Formel 1-testet

Foto: Jose Jordan, AFP
Publiktrycket var stort när Fernando Alonso testade för Ferrari.

Fyra kilometer kö och 36 400 åskådare.

Alla hade kommit av en anledning - Fernando Alonso. Och de blev inte besvikna. Han dominerade i Valencia.

De första F1-testerna är avslutade och Ferrari imponerade även den tredje dagen, nu var det Fernando Alonso som var snabbast. Hans bästa varv 1.11,470 var 0,252 snabbare än den tid som Felipe Massa presenterade i tisdags.

– Det kändes okej, det var en viktig dag för mig, första gången jag rattade en Ferrari. Det var mycket känslor i svallning både under kvällen inför testet och under morgonen. Men jag tycker att det känns som om jag fick ut max, både sett till antalet varv och till tiderna. Det är mycket kvar att justera i bilen, sitsen, pedalerna, ratten och hjälmen eftersom den har ett annat märke än vad jag tidigare är van vid, säger Alonso till Autosport

Kö för att se Alonso

Och han var imponerad över att nästan 40 000 människor hade betalat för att se hans tester:

– Det känns underbart. Det är ingen helgdag utan en vanlig veckodag och folk kommer hit för att stötta mig och teamet, för att njuta av F1, säger han.

– Förväntningarna är alltid höga i Spanien och när jag nu kör för Ferrari så förväntar sig folk mycket. Men vi kan inte göra så mycket mer än ge allt, se till att vi kan konkurrera med de andra, vara proffsiga och försöka köra snabbt. Klarar vi det kommer folk att bli glada och om vi ändå inte lyckas vinna är det inte för att vi inte gav hundra procent utan för att någon annan var bättre, säger Fernando Alonso.

I går körde också Jenson Button sina första varv för McLaren.

– Man kan konstatera att Ferrari är snabba, men vi vet inte hur snabba, säger han.

– Det är inte rätt tillfälle att börja spekulera i vem eller vilka som är snabba och vilka som inte är det. Jag gissar att alla kommer med uppdateringar till premiären i alla fall och man kan ha tio kilo bränsle i eller 160 kilo och det gör en enorm skillnad. Därför är det svårt att läsa ut någonting av detta. Nästa vecka kanske vi får en bättre fingervisning när man ser hur folk kör med olika bränslevikt. Då är det lättare att tolka tiderna, säger Button.

Nästa testomgång startar i Jerez den 10 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1